31 Aralık 2012, Pazartesi 15:31:09

3. HAVALİMANI İÇİN SIRADIŞI İSTEK!

Atatürk Havalimanı'nda 'pet hotel' denilen evcil hayvan oteli olmamasının önemli sıkıntılar yarattığını belirten girişimciler yeni yapılacak 3. havaalanında bu yönde düzenleme yapılması gerektiğine işaret ediyorlar...
  • Burada uc ayri konu birbiri ile karismis gibi. Pet Hotel, yolculuga gittiginizde kopeginizi kedinizi otel gibi biraktiginiz yer. Diger konu kopeginizi kedinizi ucakla bir yere gonderme sirasinda kisa sure beklenecek yer. Ucuncusu ise karantina. Yurt disindan gelen hayvanlar memlekete hemen birakilmaz 10 gun kadar burada bekletilir, temel olarak bir hastalik emaresi gosterip gostermemesi beklenir. Anladigim kadariyla bu kisi butun bu hizmetleri verebilecek bir firmadan bahsediyor(?)
  • ya ne peti allahaşkına...dertler bitti evcil hayvanlarımı düşünecek millet.havalimanı insanlar için yapılıyor hayvanlar için değil petide eksik kalsın.olsa ne olur olmasa ne olur?
  • cidden ilginçmiş

İstanbul’a yapılacak 3. havaalanı farklı talepleri de gündeme getirdi. Atatürk Havalimanı'nda hayvanların bekletilebileceği bir barınak bulunmaması ve hayvanların Bağdat Caddesi'ndeki Tarım İl Bölge Müdürlüğü'ne götürülme mecburiyeti hayvan sahiplerini zora sokarken, yeni havalimanında bu yönde bir düzenleme yapılması isteniyor.

Yıllarca KLM Hollanda Kraliyet Havayolları'nda çalıştıktan sonra 11 yıl önce kendi şirketini kuran Süleyman Aydemir, evcil hayvan taşımacılığında Türkiye'nin eksikliklerini anlattı.

Türkiye'nin canlı hayvan taşımacılığında Arap ülkelerinin dahi gerisinde olduğunu dile getiren Dynamic Transportation şirketinin kurucusu Süleyman Aydemir, yeri belirlenen 3. Havaalanı'nda bir 'pet hotel'in de projeye dahil edilmesi gerektiğini söyledi. . Aydemir, Avustralya ve Yeni Zelenda'nın, Türkiye'den canlı hayvan kabul etmediğinin de altını çizdi.

Türkiye'ye kaçak yollardan giren canlı hayvan sayısının çok olduğunu söyleyen Aydemir, Tarım Bakanlığı'nın aldığı yeni önlemler ve yaptırımlarla kaçak girişlerin önüne geçilmeye başlandığını belirterek bu alanın Türkiye için yeni bir sektör olabileceğini kaydetti.

PET (Evcil Hayvan) taşımacılığı gibi spesifik bir alanda hizmet veren Dynamic, ayda ortalama yedi hayvan taşıması yapıyor. Evcil hayvan taşımacılığı yapan şirketin kurucusu Aydemir'i en çok üzen durum ise Atatürk Havalimanı'nda bir “pet hotel”in olmaması.

Gelen hayvanların ambarlarda bazen bir gün bekletildiğini söyleyen Aydemir, şöyle devam etti: "Ülkemiz büyük çapta evcil hayvan ya da yabani hayvan trafiğine maruz kalmasına rağmen Avrupa'da 'Pet Hotel' diye tabir ettiğimiz havalimanı ya da özel antrepolarda kurulu evcil hayvan otellerine sahip değildir. Bu konunun bir an önce ele alınması ve bu ayıbın ortadan kaldırılması lazım. Çünkü bu ülke için bir sektördür" dedi. Aydemir, en azından 3. Havaalanında gelen evcil hayvanların muhafaza edilebileceği bir ortamın kesinlikle sağlanması gerektiğini belirterek, buranın çok büyük bir yer olması gerekmediğini söyledi. (Dünya)

3. HAVALİMANI İÇİN SIRADIŞI İSTEK!

Yorumlar

biraz karisik ~ 11 yıl önce
Burada uc ayri konu birbiri ile karismis gibi. Pet Hotel, yolculuga gittiginizde kopeginizi kedinizi otel gibi biraktiginiz yer. Diger konu kopeginizi kedinizi ucakla bir yere gonderme sirasinda kisa sure beklenecek yer. Ucuncusu ise karantina. Yurt disindan gelen hayvanlar memlekete hemen birakilmaz 10 gun kadar burada bekletilir, temel olarak bir hastalik emaresi gosterip gostermemesi beklenir. Anladigim kadariyla bu kisi butun bu hizmetleri verebilecek bir firmadan bahsediyor(?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaaa ~ 11 yıl önce
ya ne peti allahaşkına...dertler bitti evcil hayvanlarımı düşünecek millet.havalimanı insanlar için yapılıyor hayvanlar için değil petide eksik kalsın.olsa ne olur olmasa ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 11 yıl önce
cidden ilginçmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000