22 Ocak 2015, Perşembe 08:50:54

3. HAVALİMANI İÇİN 4.5 MİLYAR EURO HAZIR

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı için 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasını da mayısta yapacağız" dedi
  • İstanbula bırak dünyanın en büyük havaalanını yapmayı onun yanına denver havaalını gibi kaç bin m2 havalimanı yapsaniz 60-70 milyona yaklaşamaz. Büyük alan yapinca cok ucak gelecek diye bir sey yok. Aradaki farki, bu alani yapan sirkete vergi ödeyen ve hatta hic ucmayanlar ödeyecek. Adam sözleşmeye , teminata ,hazine garantine bakar... ama bunu şak şakcılar bilmez. . Şimdi AHL ye yapılacak 4-5 milyar euroluk yatırım zaten hava trafigini en az 15 yıl karşılar. fakat bu maksata hasıl olmaz ..
  • Bu millete havalimani degil kumes yapcaksin ona layiklar.sanane adamin parasindan tasindan topragindan yapiliyrmu ona bak elestirecegine kendini elesir ne yaptn bu ulke icin anca tv karsinda harcadin yillarini
  • İnşallah yazana;Sen kesin tav da calisuyisun..Ulasamadigin cigere mundar demeye devam et :) :) :) :)
  • Insallah. 3 hava limani yapilacak Yapamiyorlar Yapanlarada. Engel oluyorlar. Zamanin da 1 ci bogaz koprusu yapildigi vakit Ecevit. Az tepinmedi. Yapmayin. Bize. Bu kopru lazimdegilGoruyorsunuz. Su durumda. 3 kopru degil 4 kopru bile az geliyor. Beni. Siyasi konular. Ilgilendirmez. Yapanin da elini opuceksin , istanbula. Yakisir. Saygilar sunuyorum.
  • Aslolan havacilik mi yoksa ticari alanlar mi. Neden bu haberler ön plana cikariliyor yoksa göz boyama mi umarim 1 1.5 yil sonra yer seçimi bir hataydi itirafi gelmez elvan duble yollar icin 3 yillik çürük asfalt kullanilmis demisti hatirlayin
  • Istanbul yeni havalimanı yapılır. Dedik. Yapılır. Yapamazsınız, yaptırmayız, yapılamaz, yapasanız kar etmez diyenlerin kararlılığından daha kararlıyız. Yapıldı demeyi dört gözle bekliyorum.......
  • Civcivlerin boğazında kalacak. Bırakın 4.5 Milyar Euroyu, siz 450 Milyon Euro bulun üzerini ben tamamlayacağım. Özellikle de Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvanın "AHL kapatılmayacak tarifeli seferlerin dışındaki tüm seferler yine AHL'ye yapılacak" açıklamasından sonra siz de ancak Unifree'yle Dutiy Free anlaşması yaparak 3-5 Euro bulabilirsiniz . Bu yolla bulunan kredi benim bile dişimin kovuğunu dolduramaz. Anlaşmanın imzalanması 1 yılı geçti şimdiye kadar ne yaptınız onu açıklayın 3-5 kırık dökük makinayla zemin etüdü, 3-5 kırık dökük makinayla zemin düzeltmesi, onlarında parası da taşeronlara ödenmemiş.
  • İstemezükçüler gelmiş.ama boş boş konuşup giderler her zamanki gibi.ne kendi insanını,nede yabancıyı beğendiler zaten.yatırım yapan,taş üstüne taş koyan müteşebbislere teşekkürler.başarılar.
  • Bu havalimanını tavdan başkası yapamaz.
  • Devlet garantisiyle bile o kredinin bulunması zor. Köprü kredinin de lokal bankalardan hükümet baskısıyla alındığını düşünüyorum. Bekleyelim görelim.

3. Havalimanı'yla ilgili kredi tartışmalarına son noktayı Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir koydu. İGA Havalimanı İşletmesi'nin Unifree DutyFree ile yaptığı anlaşmanın imza töreninde konuşan Özdemir, 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "Esas büyük anlaşmayı mayısta 7 bankayla yapacağız. Rakam 4.5 milyar euro olacak. 1 milyar euro da özsermaye kullanacağız" dedi.

ULUSLARARASI RAPOR

3. Havalimanı'nın birinci kısmı için bedel artışı öngörülmediğini ve planladıkları şekilde devam edeceklerini vurgulayan Özdemir, "10 milyar euroluk bedelin altında ya da üzerinde bir rakam çıkarsa tekrar oturup konuşacağız ama birinci kısım için bedel artışı görünmüyor" şeklinde konuştu. Projedeki tüm çevre raporlarının alındığını vurgulayan Özdemir, "Bununla da yetinmedik. 1-2 ay içinde uluslararası ÇED raporunu da alacağız" diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

3. Havalimanı işletmesi İGA, gümrüksüz satış mağazaları işletmesi için Alman Heinemann ve Türk ortağı Unifree şirketiyle anlaşma imzaladı. Heinemann ve Unifree, 3. Havalimanı'na 120 milyon euro yatırımla dünyanın en büyük duty free kompleksini kuracak. İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Bölgenin en önemli aktarma merkezi olan İstanbul, büyüklüğünün yanı sıra yaratacağı ticari hacimle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi. Heinemann CEO'su Claus Heinemann da, 30 yıldır Türkiye'de olduklarına dikkat çekerek, "Bu sürecin son 15 yılı Atatürk Havalimanı'ndaydı. Benim için de İstanbul çok önemli bir merkez. Buraya uluslararası tecrübemizi getiriyoruz" diye konuştu. 

3. HAVALİMANI İÇİN 4.5 MİLYAR EURO HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

777 ~ 9 yıl önce
İstanbula bırak dünyanın en büyük havaalanını yapmayı onun yanına denver havaalını gibi kaç bin m2 havalimanı yapsaniz 60-70 milyona yaklaşamaz. Büyük alan yapinca cok ucak gelecek diye bir sey yok. Aradaki farki, bu alani yapan sirkete vergi ödeyen ve hatta hic ucmayanlar ödeyecek. Adam sözleşmeye , teminata ,hazine garantine bakar... ama bunu şak şakcılar bilmez. . Şimdi AHL ye yapılacak 4-5 milyar euroluk yatırım zaten hava trafigini en az 15 yıl karşılar. fakat bu maksata hasıl olmaz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakis acisi ~ 9 yıl önce
Bu millete havalimani degil kumes yapcaksin ona layiklar.sanane adamin parasindan tasindan topragindan yapiliyrmu ona bak elestirecegine kendini elesir ne yaptn bu ulke icin anca tv karsinda harcadin yillarini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İnşallah yazana;Sen kesin tav da calisuyisun..Ulasamadigin cigere mundar demeye devam et :) :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Insallah. 3 hava limani yapilacak Yapamiyorlar Yapanlarada. Engel oluyorlar. Zamanin da 1 ci bogaz koprusu yapildigi vakit Ecevit. Az tepinmedi. Yapmayin. Bize. Bu kopru lazimdegilGoruyorsunuz. Su durumda. 3 kopru degil 4 kopru bile az geliyor. Beni. Siyasi konular. Ilgilendirmez. Yapanin da elini opuceksin , istanbula. Yakisir. Saygilar sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aslolan havacilik mi yoksa ticari alanlar mi. Neden bu haberler ön plana cikariliyor yoksa göz boyama mi umarim 1 1.5 yil sonra yer seçimi bir hataydi itirafi gelmez elvan duble yollar icin 3 yillik çürük asfalt kullanilmis demisti hatirlayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Istanbul yeni havalimanı yapılır. Dedik. Yapılır. Yapamazsınız, yaptırmayız, yapılamaz, yapasanız kar etmez diyenlerin kararlılığından daha kararlıyız. Yapıldı demeyi dört gözle bekliyorum.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 9 yıl önce
Civcivlerin boğazında kalacak. Bırakın 4.5 Milyar Euroyu, siz 450 Milyon Euro bulun üzerini ben tamamlayacağım. Özellikle de Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvanın "AHL kapatılmayacak tarifeli seferlerin dışındaki tüm seferler yine AHL'ye yapılacak" açıklamasından sonra siz de ancak Unifree'yle Dutiy Free anlaşması yaparak 3-5 Euro bulabilirsiniz . Bu yolla bulunan kredi benim bile dişimin kovuğunu dolduramaz. Anlaşmanın imzalanması 1 yılı geçti şimdiye kadar ne yaptınız onu açıklayın 3-5 kırık dökük makinayla zemin etüdü, 3-5 kırık dökük makinayla zemin düzeltmesi, onlarında parası da taşeronlara ödenmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş kafasın ~ 9 yıl önce
boş kafasın
gezi zekalılar# ~ 9 yıl önce
İstemezükçüler gelmiş.ama boş boş konuşup giderler her zamanki gibi.ne kendi insanını,nede yabancıyı beğendiler zaten.yatırım yapan,taş üstüne taş koyan müteşebbislere teşekkürler.başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 9 yıl önce
Keşke bu yazıyı yazmadan önce Türkçe kursuna gitseydin de biz de okuyabilseydik. Ne üzücü bir durum.
... ~ 9 yıl önce
Bu havalimanını tavdan başkası yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Devlet garantisiyle bile o kredinin bulunması zor. Köprü kredinin de lokal bankalardan hükümet baskısıyla alındığını düşünüyorum. Bekleyelim görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000