10 Mart 2010, Çarşamba 09:19:38

"3 havalimanı geliyor" denince finansör kaçtı!

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile yaptığı sohbeti köşesine taşımış. İşte Munyar'ın köşesinden o sohbet...
  • O maç ortasında oyuncu degişmez degilmiydi tevekkeli biz ondan yeniliyoruz !!!!!!
  • Önce şu ıls inizi düzeltin sgh dan ahl ye divert eden uçaklar pist kapatılsa dahi ahl ye yönlendiriliyor. Araştırma ve istatistik uzmanıyım. %100 artışınızı değil uçuş sayısından bahsedin. Kediler Aslan'a saygı duyarlar. Saygılarımla.
  • yahu kardeşim hiç araştırmadan nası yorum yapıyorsun şuanda sabihanın trafiği ne durumda biliyormusun her sene %100 artış gösteriyor günlük trf sayısı 240 civarı şubat ayında geçen yaz dönemi 285 -300 oldu sen hala laf ediyorsun
  • Mac oynanirken kural değismez diyen kisinin her turlu platformda, baskalarinin aleyhine kendi lehine bu kurallari degistirmeye calismasi ne kadar da ironik.
  • Pist kapatılsa bile siz boşuna beklersiniz, birkaç kargo ve charter gelir belki , ama yinede uçak duasını ihmal etmeyin. Bir tepeye çıkın hocayıda alın hem yağmur hemde uçak duası. Saygılarımla fırsatçılık düşüneceğinize rekabet yapmayı öğrenin. Saygılar
  • pat diye olmaz bu işler. istanbula gelmek için uğraşan istanbuldan slot alamayan birsürü firma var şimdi 06 da kapandı. adamlar bir sbh ye alışsınlar orası dahada canlanacak. ayrıca hiçbir şey yapılmasa bile 5-10 yıl gibi kısa bir vadede çok gelişecek sbh. bence kaçırdıklarına üzülüyorlardır.
  • tav ve pegasusun parası yetmedi bence, yoksa ihaleye katıldılar ama en fazla yarı fiyatını verebildiler
  • tav sabiha gökçen gibi ölü bir yatırıma girmedi tebrikler valla

Geçen cumartesi günü Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’la birlikte, Akfen GYO’ya ait, Fransız Accor Grubu’nun işlettiği 21 milyon Euro’luk Novotel-Ibis otellerinin açılış töreni için Gaziantep’deyiz.

Açılış öncesi Hamdi Akın’la bir yandan Novotel-Ibis zincirini Anadolu’ya yayma planlarını, diğer taraftan Akfen Holding’in diğer işlerini konuşuyoruz.

Akın, sohbet sırasında birkaç kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Avrupa Birliği’ne yönelik kullandığı, “Maç oynanırken kural değiştirilmez” deyimini tekrarladı.

Akın’ın buna verdiği örneklerden biri, TAV’ın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin işletmesini ilk aldıkları dönemden oldu:

- Yıl 1998... Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, TAV’ın ilk temel atma töreninde, “İstanbul’da Sabiha Gökçen ve Silivri Havalimanı yapacağız. Bir havalimanı da Çorlu’da devreye girecek” deyiverdi.

- Ne var bunda?

- Olur mu ne var? Proje için kaynak almaya çalıştığımız finansörler de dinliyordu o konuşmayı.

- Ne sakıncası vardı?

- Zaten konuşmanın bitiminde tedirginliğimi Mesut Bey’e de söyledim. “Finansörlerimiz yeni havalimanı projelerinden tedirgin olur. Keşke açılışta bu projelerden bahsetmeseydiniz” dedim.

- Yanıtı ne oldu?

- “Sözünü ettiğim projeler devreye girene kadar zaten sizin işletme süreniz biter” yanıtı verdi.

- İkna oldunuz mu buna?

- Benim ikna olmam önemli değidi ki. Bu durumu finansörlerimize anlatmamız zordu.

- Anlatamadınız mı?

- Adamlar tören sonrası ilk uçakla Türkiye’den ayrıldılar.

- Peki finansman sorununu nasıl çözdünüz?

- O zaman İş Bankası’nın desteğini gördük. Onlar olmasaydı, çok zorlanırdık.

- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, birlikte bir dış seyahate giderken size verdikleri kredi desteğinden söz etmişti.

- O dönemde İş Bankası Genel Müdürü rahmetli Ünal Korukçu’ydu.

- Biliyorum. Ersin Bey, o dönemde kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısıydı.

- İş Bankası ilk 100 milyon doları verince işlerimiz rayına girdi.

- Peki Sabiha Gökçen’in, Silivri’nin, Çorlu’nun size ne zararı vardı?

- Biz Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Teminali’ne o zaman teklif verirken, çok kısa vadede İstanbul’da yeni bir havalimanının devreye girebileceği öngörülmüyordu. Biz de hesaplarımızı ona göre yapmıştık. Teklifimizi ona göre vermiştik.

- Nitekim daha sonraki dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı devreye girdi.

- Burada önemli olan maç ortasında kuralın değişmemesi...

“Maç ortasında kuralların değişebileceği” izlenimi bile yabancı finansörleri kaçırmaya yetiyorsa, dikkatli olmak gerekiyor...

Vahap MUNYAR
HÜRRİYET

"3 havalimanı geliyor" denince finansör kaçtı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
O maç ortasında oyuncu degişmez degilmiydi tevekkeli biz ondan yeniliyoruz !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce şu ıls inizi düzeltin sgh dan ahl ye divert eden uçaklar pist kapatılsa dahi ahl ye yönlendiriliyor. Araştırma ve istatistik uzmanıyım. %100 artışınızı değil uçuş sayısından bahsedin. Kediler Aslan'a saygı duyarlar. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu kardeşim hiç araştırmadan nası yorum yapıyorsun şuanda sabihanın trafiği ne durumda biliyormusun her sene %100 artış gösteriyor günlük trf sayısı 240 civarı şubat ayında geçen yaz dönemi 285 -300 oldu sen hala laf ediyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mac oynanirken kural değismez diyen kisinin her turlu platformda, baskalarinin aleyhine kendi lehine bu kurallari degistirmeye calismasi ne kadar da ironik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pist kapatılsa bile siz boşuna beklersiniz, birkaç kargo ve charter gelir belki , ama yinede uçak duasını ihmal etmeyin. Bir tepeye çıkın hocayıda alın hem yağmur hemde uçak duası. Saygılarımla fırsatçılık düşüneceğinize rekabet yapmayı öğrenin. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pat diye olmaz bu işler. istanbula gelmek için uğraşan istanbuldan slot alamayan birsürü firma var şimdi 06 da kapandı. adamlar bir sbh ye alışsınlar orası dahada canlanacak. ayrıca hiçbir şey yapılmasa bile 5-10 yıl gibi kısa bir vadede çok gelişecek sbh. bence kaçırdıklarına üzülüyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tav ve pegasusun parası yetmedi bence, yoksa ihaleye katıldılar ama en fazla yarı fiyatını verebildiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tav sabiha gökçen gibi ölü bir yatırıma girmedi tebrikler valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000