16 Nisan 2012, Pazartesi 13:00:06

24 UÇAK SIRA BEKLİYOR

Atatürk Havalimanı'nda bir kez daha lodos etkisini gösteriyor, şu anda 24 uçak kalkış için sırada bekliyor. Yaşanan gecikmeler nedeniyle şirketler anonslarını değiştirdi. Az yolcusu bulunan seferler iptal edildi. Krize çözüm bulunamıyor...
  • Peki. Tamam. Kullanılmamak için bu duruşu sergiliyorsunuz. Anlaşılan bugüne kadar da son derece samimi, iyiniyetli olarak sorumluluk aldınız ve kapasitenin üstünde bir performansı sorunsuz hallettiniz. Doğru mu anladım?:) Ancak; bugün gelinen noktada, saatlik trafik hacminin çok üstünde bir planlama yapıldığı (yapılmaya çalışıldığı) durumda 'yok daha neler' bu kadar da değil ! dediniz. Ama dışardan gözüken durum havacılık tazminatları adına hepinizin bir para mücadelesi içinde olduğunuz izlenimi veriyor. En azından sizin yazılarınız böyle diyor. Peeekiiii, bu durumda tazminatlarınız verilse? havaliamanının çok üstünde limitle çalışması (ve aynı zamanda sizin) mümkün olacak mı? Savunduğunuzu söylediğiniz durum ne kadar ETİK. ::):):):)
  • 3 kuruşa çalışıyorum ama bu benim eşşekliğim, hatalı kararlarımın sonucu. ama atc ler öyle değil, yabancı dili meslekte uzmanlaşması vs vs. yaptığı iş 100.000 lerin hayatı ile ilgili son derece kritik hata kaldırmayan bir iştir. tek hata ile 2 uçağı çarpıştırabilir, hava trafiğini felç edebilir. sizler takmayın eylemi kendince protesto edenleri. onlar yükselemeyeceklerini bildikleri için yüksektekiler aşağıya çekmeye çalışanlardır. bu toprağın lanetini taşıyanlardır. birlik olun haklarınızı alın!
  • 1-1 uygulamasıyla çalış ve dinleni bir arada yap; biz 8 saat arada sadece 1 saat yemek ile senin aldığın maaşın 4 te birini alalım, biz yeri geldiğinde dışarıda soğukta , kaynar sıcakta çalışalım, sen masabaşında ağzında kulaklık sağa dön spla dön alçal yüksel , take off serbest de sonra o 6000 liraları beğenme, sonrada kalk yüssüzlüğe vurup işi mağdur olanlardan özür dile. Aslanım burası cennet değil... Sadece sizlere değil o kadar paralar kazanan tüm insanlara sesleniyorum.. sizler bu alemin krallarından sayılırsınız. millet geberiyor bir asgeri ücret ile kira verip geçinicem diye. Allah rızası için şükretmeyi bilin... Elindekinizin kıymetini bilin. Azıcık ayıp oluyor sizin yaptığınız .....Ssk işcileri gibi ağlamayın ...
  • Arkadaş bu ülkede cahilin konuştuğu kadar kimse konuşmuyor. Para derdi yok ATC'nin mesele bu değil, bir burun silkelediğinde bu kadar sıkıntıya sebep olcak bir iş yapan adamken kurumunda lise mezunu güvenlikçiyle, ilkokul mezunu evrakçıyla bir tutan zihniyete bir bak önce... Hepsini geçtim bu adamlar yetkilerinin dışında insiyatif ve risk alana kadar bu güne kadar getirdiler, artık risk alınamayacak boyutta, yarın öbür gün kaza olsa itfaiyeci mi ödeyecek bedelini işletmeci mi? Kontrolör ödeyecek. Karşılığı ne? Hor görülme, güvenlikçiyle bir tutulma, aşağılanma... Niye yapsın abi adam...
  • AHL kapasitesini fazlasiyla gecti. Artik esneklik gosterilecek 1m yer kallmadi. Cozum: 1- TK hub'ini bolmek zorunda Esb,adb,saw da ucaklari park ettirmelidir. 2-Tk gerekirse freakans sayilarini bazi destinasyonlarda dusurmelidir. 3-Atc kontrolorlere tazminatlari odenmeli ve yurt disindan profesyonel kontrolor bulunmasi sart. 4-smart projesi yazilim sorunlari giderilip hemen hayata gecirilmelidir. 5-yeni bir pist yapilmalidir, egs,wow,cnr kaldirilmali sefakoy, yenibosna'da yeni yukselen binalarin insaati durdurulmali ve mevcuttakler traslanmalidir. 6-askeri bolgenin teslimi yapilmali, buraya terminal ve park yerleri yapilmalidir. 7-yeni bir havalimani insaatina baslamali, yukarda verdigim orneklerin hepsinin yapilmasi durumunda m
  • arkadaşım kullanılmamak için bu duruşu sergiliyoruz, anlamamakta ısrar ettiğiniz birşey var biz yapmamız gerekeni yapıyoruz, iş yavaşlatmıyoruz. siz daha az beklemek için hayatınızı riske atmak mı isterdiniz? bilimsel çalışmalar yapılıp bir kapasite belirleniyorsa, sonra bilerek bu kapasitenin üstünde uçuşlar planlanıyorsa bunun tek sorumlusu şirketlerin ve dhmi nin yöneticileridir.
  • demek ki bu gecikmelerde ATC arkadaşların da payı varmış.ben bunu anladım.bide anlayış değil GEREKLi ANLAYIş mış.yaw senin yaşam standardın yükselecek diye,cebin daha fazla para görecek diye yüzbinlerce insanı mağdur etmeye ne hakkın var.şu tazminat mıdır nedir versinler artık şunu da..10 000 tl de maaş??yeter mi?işinizi görürmü?
  • (ÖZÜR DİLEYEREK), Küçük çıkarlar için erdemli bir duruş sergilediklerini sanarak 'sadece görevimizi yapıyoruz, inisiyatif kullanmıyoruz' savunusuyla görevlerini yavaşlatan kişiler; farkında mısınız??????, birileri 'bakın biz söylemiştik bu havalimanı yetmiyor.' diyerek BEDELİ NE OLURSA OLSUN YENİSİNİ yapalım, kamuoyu algısının altyapısını hazırlıyorlar. Birileri müthiş bir şekilde ellerini ovuşturuyor. Görmüyor musunuz? Acaba son derece safdillikle kullanılıyor olabilir misiniz?????
  • atco özlük hakları iyileştirilene kadar tüm havacılık personeli ve yolculardan gerekli anlayışı bekliyoruz. mağdur olanlardan özür diliyoruz.
  • olan yine yer hizmetleri memuruna oluyor. allahın işi işte bu lodos bizim yaptığımız bir şey mi? yolcular bunu idrak edebilmekte gerçekten zorlanıyorlar ve memurlara saldırıyorlar. allah önce çalışanlara sabır ve kolaylık versin.

Atatürk Havalimanı'nda lodos sebebiyle şu sıralarda hava trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Güneyden esen rüzgar sebebiyle iniş kalkışlarda sıkıntılar yaşanıyor.

24 uçağın kalkış için sıra beklediği kaydedilirken, saatleri bulan bekleyişler yolcuların tepkisine sebep oluyor. 

Türk Hava Yolları yetkilileri bu tepkileri azaltmak amacıyla uçağa binecek yolcuları anonslarla uyarmaya başladılar. "Atatürk Havalimanı'nda yaşanan kötü hava şartları ve yoğun trafik nedeniyle, pistte beklemeler yaşanmaktadır. Türk Hava Yolları kontrolü dışında gelişen bu durum nedeniyle özür diler. Anlayışınız için teşekkür ederiz" anonsuyla sakinleştirilmeye çalışılan yolcular, yaşanan iptaller nedeniyle de sıkıntılı dakikalar yaşıyor.

Yaşanan gecikmelerden dolayı yer hizmetleri personellerinin de yaka silktiği ve durumdan şikayetçi oldukları gözlendi.

DHMİ yetkililerinin verdiği bilgilere göre haftasonu yaşanan yoğunluğa rağmen Cumartesi günü 1002 uçak Atatürk Havalimanı'na iniş-kalkış yaparken, toplam 100,414 yolcunun seyahat ettiği belirtildi. Pazar günü ise 924 uçağın iniş-kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı 105,742 yolcu tarafından kullanıldı.

©AirportHaber.com







24 UÇAK SIRA BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 12 yıl önce
Peki. Tamam. Kullanılmamak için bu duruşu sergiliyorsunuz. Anlaşılan bugüne kadar da son derece samimi, iyiniyetli olarak sorumluluk aldınız ve kapasitenin üstünde bir performansı sorunsuz hallettiniz. Doğru mu anladım?:) Ancak; bugün gelinen noktada, saatlik trafik hacminin çok üstünde bir planlama yapıldığı (yapılmaya çalışıldığı) durumda 'yok daha neler' bu kadar da değil ! dediniz. Ama dışardan gözüken durum havacılık tazminatları adına hepinizin bir para mücadelesi içinde olduğunuz izlenimi veriyor. En azından sizin yazılarınız böyle diyor. Peeekiiii, bu durumda tazminatlarınız verilse? havaliamanının çok üstünde limitle çalışması (ve aynı zamanda sizin) mümkün olacak mı? Savunduğunuzu söylediğiniz durum ne kadar ETİK. ::):):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3 kuruşa çalışıyorum ama bu benim eşşekliğim, hatalı kararlarımın sonucu. ama atc ler öyle değil, yabancı dili meslekte uzmanlaşması vs vs. yaptığı iş 100.000 lerin hayatı ile ilgili son derece kritik hata kaldırmayan bir iştir. tek hata ile 2 uçağı çarpıştırabilir, hava trafiğini felç edebilir. sizler takmayın eylemi kendince protesto edenleri. onlar yükselemeyeceklerini bildikleri için yüksektekiler aşağıya çekmeye çalışanlardır. bu toprağın lanetini taşıyanlardır. birlik olun haklarınızı alın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1-1 uygulamasıyla çalış ve dinleni bir arada yap; biz 8 saat arada sadece 1 saat yemek ile senin aldığın maaşın 4 te birini alalım, biz yeri geldiğinde dışarıda soğukta , kaynar sıcakta çalışalım, sen masabaşında ağzında kulaklık sağa dön spla dön alçal yüksel , take off serbest de sonra o 6000 liraları beğenme, sonrada kalk yüssüzlüğe vurup işi mağdur olanlardan özür dile. Aslanım burası cennet değil... Sadece sizlere değil o kadar paralar kazanan tüm insanlara sesleniyorum.. sizler bu alemin krallarından sayılırsınız. millet geberiyor bir asgeri ücret ile kira verip geçinicem diye. Allah rızası için şükretmeyi bilin... Elindekinizin kıymetini bilin. Azıcık ayıp oluyor sizin yaptığınız .....Ssk işcileri gibi ağlamayın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaş bu ülkede cahilin konuştuğu kadar kimse konuşmuyor. Para derdi yok ATC'nin mesele bu değil, bir burun silkelediğinde bu kadar sıkıntıya sebep olcak bir iş yapan adamken kurumunda lise mezunu güvenlikçiyle, ilkokul mezunu evrakçıyla bir tutan zihniyete bir bak önce... Hepsini geçtim bu adamlar yetkilerinin dışında insiyatif ve risk alana kadar bu güne kadar getirdiler, artık risk alınamayacak boyutta, yarın öbür gün kaza olsa itfaiyeci mi ödeyecek bedelini işletmeci mi? Kontrolör ödeyecek. Karşılığı ne? Hor görülme, güvenlikçiyle bir tutulma, aşağılanma... Niye yapsın abi adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL kapasitesini fazlasiyla gecti. Artik esneklik gosterilecek 1m yer kallmadi. Cozum: 1- TK hub'ini bolmek zorunda Esb,adb,saw da ucaklari park ettirmelidir. 2-Tk gerekirse freakans sayilarini bazi destinasyonlarda dusurmelidir. 3-Atc kontrolorlere tazminatlari odenmeli ve yurt disindan profesyonel kontrolor bulunmasi sart. 4-smart projesi yazilim sorunlari giderilip hemen hayata gecirilmelidir. 5-yeni bir pist yapilmalidir, egs,wow,cnr kaldirilmali sefakoy, yenibosna'da yeni yukselen binalarin insaati durdurulmali ve mevcuttakler traslanmalidir. 6-askeri bolgenin teslimi yapilmali, buraya terminal ve park yerleri yapilmalidir. 7-yeni bir havalimani insaatina baslamali, yukarda verdigim orneklerin hepsinin yapilmasi durumunda m

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşım kullanılmamak için bu duruşu sergiliyoruz, anlamamakta ısrar ettiğiniz birşey var biz yapmamız gerekeni yapıyoruz, iş yavaşlatmıyoruz. siz daha az beklemek için hayatınızı riske atmak mı isterdiniz? bilimsel çalışmalar yapılıp bir kapasite belirleniyorsa, sonra bilerek bu kapasitenin üstünde uçuşlar planlanıyorsa bunun tek sorumlusu şirketlerin ve dhmi nin yöneticileridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
demek ki bu gecikmelerde ATC arkadaşların da payı varmış.ben bunu anladım.bide anlayış değil GEREKLi ANLAYIş mış.yaw senin yaşam standardın yükselecek diye,cebin daha fazla para görecek diye yüzbinlerce insanı mağdur etmeye ne hakkın var.şu tazminat mıdır nedir versinler artık şunu da..10 000 tl de maaş??yeter mi?işinizi görürmü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
(ÖZÜR DİLEYEREK), Küçük çıkarlar için erdemli bir duruş sergilediklerini sanarak 'sadece görevimizi yapıyoruz, inisiyatif kullanmıyoruz' savunusuyla görevlerini yavaşlatan kişiler; farkında mısınız??????, birileri 'bakın biz söylemiştik bu havalimanı yetmiyor.' diyerek BEDELİ NE OLURSA OLSUN YENİSİNİ yapalım, kamuoyu algısının altyapısını hazırlıyorlar. Birileri müthiş bir şekilde ellerini ovuşturuyor. Görmüyor musunuz? Acaba son derece safdillikle kullanılıyor olabilir misiniz?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
atco özlük hakları iyileştirilene kadar tüm havacılık personeli ve yolculardan gerekli anlayışı bekliyoruz. mağdur olanlardan özür diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olan yine yer hizmetleri memuruna oluyor. allahın işi işte bu lodos bizim yaptığımız bir şey mi? yolcular bunu idrak edebilmekte gerçekten zorlanıyorlar ve memurlara saldırıyorlar. allah önce çalışanlara sabır ve kolaylık versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000