26 Şubat 2010, Cuma 08:11:18

20 yıllık hasret Atatürk Havalimanı'nda son buldu

20 günlük kızı Fatma'yı Suudi Arabistan'da bırakarak Türkiye'ye dönmek zorunda kalan ve bir daha göremediği kızını 20 yıl sonra Atatürk Havalimanı'nda kavuşan anne Songül Aydoğan sevinç gözyaşları döktü.
  • Bu konuda bir tek suçlu var o da Suudi Arabistan. Ne annenin ne de kızının bir suçu yok. Suç; anneyi çocuğundan, çocuğu annesinden ayıran Suudi Arabistan yetkilileridir. Bir de müslümanlığın koruyucusu olarak görünmek isterler. Bu mudur korumak??
  • Neden kimse eşi öldükten sonra anneyi sınır dışı eden Suudi Arabistan'ı kınamıyor ki? Düşünün; anneyi sınır dışı ediyor eşi öldü diye, kızını da evlatlık veriyor annesi sağken.
  • Yahu her şeye ağır eleştirel gözle bakmayı insanları kınamayı nasıl seviyoruz yaaa. Böyle duygu yüklü bir konuya bile böylesine negatif yaklaşmak nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. Anne neden aramamış mış.... Yahu araması gereken yer arabistan... Kimbilir neler yaşamıştır kadın.
  • Bende 20 günlükken ailemi kaybetmişim. trafik kazasında arabada ben sağ kalmışım, bir subay babam ve bir hemşire annem varmış. yaş 30 oldu yeni öğrendim. şükirki arkasından dua edebileceğim ahlak erdem sahibi bir aileye verilmişim. hayat çok acımasız , bende olsam kızın yaptığını yapardım. her ne olursa olsun anne annedir babada baba. allah kimseye yokluğunu aratmasın.
  • Anneyide şiddetle kınıyorum ben olsam o anneye anne diyemezdm ........Bunca sene insan parçasını arayıp sormazmı...

Suudi Arabistan'da 21 yıl önce gerçekleştirdiği evlilikten dünyaya gelen Fatma isimli kızını 20 günlükken kocasının ölmesiyle birlikte bırakarak Türkiye'ye gelmek zorunda kalan Songül Aydoğan, 20 yıl sonra kızıyla buluştu. Babasının ölmesi ve annesinin de Türkiye'ye gönderilmesi sonrası amcaları tarafından başka bir aileye evlatlık verilen Fatma uzun yıllar sonra öğrendiği gerçeğin peşini bırakmayarak annesine kavuştu.

Annesinin adını ve Türk olduğunu öğrenmesinin ardından dedektif gibi çalışarak ipuçları toplayan Fatma, Suudi Arabistan Türk Konsolosluğu ve Türkiye'de ki Suudi Arabistan Konsolosluğu yetkilileri ile birlikte yaptığı araştırma sonunda ailesine kavuştu. Yaklaşık 1 sene süren arama çalışmaları sonunda annesinin İstanbul'da yaşadığını öğrenen Yasemin, internet üzerinden annesiyle görüşmeye başladı. Tarihi buluşma ise Yasemin'in eşiyle birlikte annesine kavuşmak için İstanbul'a gelmesiyle gerçekleşti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş bölümünde bir araya gelen anne ve kızı havalimanı çıkışında Türkiye'de yaptığı evlilikten olan Vildan, Oğuzhan ve Aysel isimli 3 kardeş de katıldı. Kardeşlerin ve annenin buluşması duygulu anlara sahne oldu. Yaklaşık 20 yıl süren ayrılıktan sonra buluşan anne Songül Aydoğan, çok sevinçli olduğunu ve kalbinin hızla çarptığını söyledi.

Kızının konsolosluk aracılığıyla kendisini bulduğunu kaydeden anne Aydoğan, "Çok sevinçliyim, kızımı 20 günlükken bırakarak Türkiye'ye gelmek zorunda kalmıştım. Kızımı arayamadım ancak kızım beni buldu.Şu an çok mutluyum neler söyleyeceğimi bilemiyorum" dedi.

20 yıllık hasret Atatürk Havalimanı'nda son buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konuda bir tek suçlu var o da Suudi Arabistan. Ne annenin ne de kızının bir suçu yok. Suç; anneyi çocuğundan, çocuğu annesinden ayıran Suudi Arabistan yetkilileridir. Bir de müslümanlığın koruyucusu olarak görünmek isterler. Bu mudur korumak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden kimse eşi öldükten sonra anneyi sınır dışı eden Suudi Arabistan'ı kınamıyor ki? Düşünün; anneyi sınır dışı ediyor eşi öldü diye, kızını da evlatlık veriyor annesi sağken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu her şeye ağır eleştirel gözle bakmayı insanları kınamayı nasıl seviyoruz yaaa. Böyle duygu yüklü bir konuya bile böylesine negatif yaklaşmak nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. Anne neden aramamış mış.... Yahu araması gereken yer arabistan... Kimbilir neler yaşamıştır kadın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bende 20 günlükken ailemi kaybetmişim. trafik kazasında arabada ben sağ kalmışım, bir subay babam ve bir hemşire annem varmış. yaş 30 oldu yeni öğrendim. şükirki arkasından dua edebileceğim ahlak erdem sahibi bir aileye verilmişim. hayat çok acımasız , bende olsam kızın yaptığını yapardım. her ne olursa olsun anne annedir babada baba. allah kimseye yokluğunu aratmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anneyide şiddetle kınıyorum ben olsam o anneye anne diyemezdm ........Bunca sene insan parçasını arayıp sormazmı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000