06 Kasım 2013, Çarşamba 16:14:37

SEKTÖRE BİR UCUZCU DAHA GELDİ

Rusya’nın en büyük havayolu firması Aeroflot, ülkenin uzak doğusuna ucuz yolcu taşımayı hedefleyen yeni şirketi Aurora’yı kurduğunu açıkladı.
  • ben 3 defa ilyushin bir kerede topolev tecrubesi yaşadım ama ........... :D bir daha yaşamak istemem sanırım :D
  • İlyushin IL-96 ve Tupolev TU-204 keyfi yaşamak lazım
  • aeroflotla japonyaya iki defa moskovaya bir defa kieve gittim :) gerçekten hem ucuz hem güvenli bir firma..sadece uçak ikramları biraz bizim damak tadımıza uzak ama olsun :)

Rusya’nın en büyük havayolu firması Aeroflot, ülkenin uzak doğusuna ucuz yolcu taşımayı hedefleyen yeni şirketi Aurora’yı kurduğunu açıkladı.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’inde hazır bulunduğu törende kuruluş imzaları atılan yeni şirket, normal havayolu şirketlerinden yüzde 20-40 oranında daha ucuz olacak.Rusya’nın Vladivastok, Yujno-Sahalinsk, Habarovsk, Petrovalovsk-Kamçatka, Yakutsk, Blagoveşensk ve Magadan şehirlerinden, uzak doğuya ve ülkenin pek çok noktasına yolcu taşıyacak olan yeni şirketin, önümüzdeki 5 yıl içinde 2,4 milyon yolcu taşıması bekleniyor.

Yujno-Sahalinsk bölgesinde gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan Aeroflot Genel Müdürü Vitali Savalyev, ülkenin uzak doğusundan taşıma yapacak olan tek şirket olan “Aurora” şirketinin kurulmasının, uzun dönemdir planlanan stratejik bir adımın hayata geçmesi anlamına geldiğini söyledi.Aurora havayolu şirketinin, uzak doğunun ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı olacağını kaydeden Savalev, “Yeni taşımacılık şirketi “Aeroflot” grubunun önemli bir parçası olacak ve grubun enerjisini önemli oranda artıracak.” ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL HAVAYOLU ŞİRKETLERİN 13 MİLYAR RUBLE DESTEK

Rusya Başbakanı Medvedev ise, yeni kurulan şirket için başarı dileklerini sundu. Aurora’nın kendinden bekleneni vermesini umduğunu kaydeden Medvedev, “Şirketin tam donanımlı bir uçak hangarı bulunuyor. Size bol yolculu uçuşlar diliyorum. Havanız aydınlık olsun.” şeklinde konuştu.Rusya Başbakanı ayrıca, devletin havayollarına olan desteğinin maddi zorluklara rağmen her yıl düzenli olarak arttığına dikkat çekti. Bölgesel uçuş firmalarına sübvanse sağlandığını kaydeden Başbakan Medvedev, sübvansiyonlara harcanan paranın 13 milyar rubleye ulaştığını da sözlerine ekledi.

AEROFLOT, 51 ÜLKEDE 250 DESTİNASYONA UÇUYOR

Aurora firması, Aeroflot ve Yujno-Sahalinsk yönetimiyle ortaklaşa olarak kuruldu. Yapılan anlaşmayla Aeroflot, şirketin yüzde 51’lik kısmını elinde bulunduracak. Şirketin 2014 yılında uçuşlarına başlaması bekleniyor.Rusya’nın lider havayolu şirketi Aeroflot, Çin ve Japonya dahil, 51 ülkeden 250 destinasyona uçuyor. Filosunda 139 uçak bulunan şirket, geçtiğimiz yıl 17,6 milyon yolcu taşıdı. Aeroflot’un 22 tanesi A350s ve B287 Dreamliner olmak üzere, 183 yeni uçak siparişi bulunuyor. (Zaman)

SEKTÖRE BİR UCUZCU DAHA GELDİ

Yorumlar

Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
ben 3 defa ilyushin bir kerede topolev tecrubesi yaşadım ama ........... :D bir daha yaşamak istemem sanırım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 10 yıl önce
İlyushin IL-96 ve Tupolev TU-204 keyfi yaşamak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
aeroflotla japonyaya iki defa moskovaya bir defa kieve gittim :) gerçekten hem ucuz hem güvenli bir firma..sadece uçak ikramları biraz bizim damak tadımıza uzak ama olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000