10 Kasım 2010, Çarşamba 08:12:02

Rusya'da bilet fiyatlarına zam

Rusya’da hava yolu şirketleri uçak yakıtının pahalanması sonrası bilet fiyatlarında yeniden zamma hazırlanıyor.
  • thy ve diğer şirketlerdede zam sürekli olmaktaa;ama basın bir türlü bunlara yer vermıyo..vergi adı altında birseyler sürekli olarak vatandaştan alnıyorr.. ama eger gerçek yere gidecekse....yinede vatanıma helal olsun...
Moskova havaalanlarında Kasım ayında uçak yakıtının ton fiyatı yaz dönemine göre yüzde 8 artışla 26 bin 500 rubleye kadar çıkarken, Aeroflot dahil önde gelen hava yolu şirketleri, yakıt vergilerini artırma yoluna gideceklerini açıkladı. İşte ayrıntılar:

Ay başından bu yana yaşanan artışla, uçak yakıtı fiyatları kriz öncesi seviyesine ulaşmış oldu.

Rusya’da 2008’de uçak yakıtı fiyatlarında yaşanan ani artış sonrası AiRUnion ve KD Avia şirketleri iflas ederken, birçok şirket de zor duruma düşmüştü.

Bu dönemde Federal Antitekel Servisi, uçak yakıtına zam yapan Rus petrol şirketlerine ceza kesme yoluna gitmişti. Uzmanlar, uçak fiyatlarındaki bugünkü artışı büyük ölçüde dünya petrol fiyatlarına bağlıyor.

Bu arada Rusya’nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot, yakıt vergisini artırmaya hazırlandığını açıkladı. Uzmanlar, yakıt vergisi zammının yanı sıra, hava seyrüsefer hizmetleri vergilerinin son aylarda yüzde 25 pahalamasının da bilet fiyatlarına dolayısıyla da turizm sektörüne yansıyacağına dikkat çekiyor.
Rusya'da bilet fiyatlarına zam

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
thy ve diğer şirketlerdede zam sürekli olmaktaa;ama basın bir türlü bunlara yer vermıyo..vergi adı altında birseyler sürekli olarak vatandaştan alnıyorr.. ama eger gerçek yere gidecekse....yinede vatanıma helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000