26 Nisan 2009, Pazar 10:04:57

Lebedev, Blue Wings'i 1 Euro'ya satacak

Yaşadığı finansman sıkıntısı nedeniyle Alman Federal Havacılık Kurumu tarafından uçuş izni askıya alınan Blue Wings Havayolu, Rus milyarder Lebedev tarafından 1 Euro'ya satışa çıkartıldı.
  • Yok yok, yakında apronda deve kesen, ineceği meydanı şaşıran, hurafe ve tarikatlarla yönetilen terlikli TK , bir euroya satılığa çıkarsa şaşmam, tabi almak isteyen olursa :))
  • "Cin Ali" de "Winglet Donkey"i yakında 1 €'ya satarsa şaşırmam... :)

Rus milyarder Alexander Lebedev finansal sıkıntılar yaşayan charter havayolu şirketi Blue Wings'i 1 Euro'ya Aeroflot'a satmayı teklif etti. Rus hükümetinin kontrolündeki Aeroflot'ta yüzde 29 hissesi bulunan Lebedev, bu satışın Aeroflot'a Avrupa pazarına giriş imkanı sağlayacağını söyledi.

Rus bayrak taşıyıcı Aeroflot; Avrupa pazarına girmek için Çek Cumhuriyeti'nin ulusal havayolu şirketi Ceske Aerolinie AS'yi satın alma girişiminde bulunmuş ancak Çek hükümetinin engellemesi ile karşılaşmıştı.

Breakingtravelnews adlı sitede yayınlanan habere göre; Lebedev, Blue Wings'i geliştirmek ve uçak sayısını arttırmak için 450 milyon Euro yatırım yaptığını açıkladı.

Aeroflot, tarafından yapılan açıklamada şirketin Mart ayında yolcu sayısında düşüş yaşadığı belirtilmişti. Rus bayrak taşıyıcı 2009'un ilk 3 aylık döneminde geçen yıla göre yüzde 13.4 daha az yolcu taşıdığını açıkladı.

Lebedev, Blue Wings'i 1 Euro'ya satacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yok yok, yakında apronda deve kesen, ineceği meydanı şaşıran, hurafe ve tarikatlarla yönetilen terlikli TK , bir euroya satılığa çıkarsa şaşmam, tabi almak isteyen olursa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Cin Ali" de "Winglet Donkey"i yakında 1 €'ya satarsa şaşırmam... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000