19 Nisan 2008, Cumartesi 08:01:57

Alitalia için UMUT IŞIĞI GÖRÜNDÜ!

Rus havayolu şirketi Aeroflot, nakit sıkışıklığı yaşayan İtalyan havayolu Alitalia’nın potansiyel partnerleri arasına girdi.

Rus havayolu şirketi Aeroflot, nakit sıkışıklığı yaşayan İtalyan havayolu Alitalia’nın potansiyel partnerleri arasına girdi. Diğer yandan Alitalia İtalyan gazetelerinde çıkan habere göre, gelecek hafta içinde 100-150 milyon Euro’luk (160-238 milyon dolar) devlet kredisi alacak.
ZİYARETTE KONUŞULDU: İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’i ziyareti sırasında yaptığı toplantıda, Putin’in Aeroflot’un Alitalia’nın kurtarılmasında rol oynayabileceği olasılığını gündeme getirdiğini söyledi. Berlusconi, "Alitalia’nın, Aeroflot’la partnerliği hakkında konuştuk" dedi.

AEROFLOT HAZIR: Berlusconi, daha fazla detay vermezken, Rusya Başbakanı Putin ise toplantı sonrasında, "Aeroflot başkanıyla konuştum. Onlar Alitalia’yla ilişkiye geçmeye hazırlar" diye konuştu. Putin, kendisi ve Berlusconi’nin sorunu görüştüğünü belirterek, "Başbakan Berlusconi’nin zihni açıkça bu konuyla meşgul. Konuyla ilgili milli ilgiyi düşünüyor" açıklamasını yaptı.

100 MİLYON EURO’LUK KREDİ: Aeroflot, aralık ayında Alitalia’daki yüzde 49.9’luk hisse satın alma isteğini geri çekmişti. İtalyan hükümeti Alitalia’nın yüzde 49.9’unu satmaya çalışıyor. İtalyan gazetesi Il Sloe 24 ve Corriere della Sera, bununla beraber Alitalia için 100-150 milyon Euro’luk hükümet kredisinin gelecek hafta onaylanabileceğini yazdı. Berlusconi ve diğer hükümet yetkilileri, Alitalia’yı iflastan kurtarmak için ortak bir yaklaşım arıyor. Berlusconi, Air France-KLM’le devam eden tartışmalı görüşmeleri de gündeme getirdi. Eğer anlaşmaya varılırsa üç havayolu şirketi arasında eşit statünün olacağını belirtti.

HALKA ÇAĞRI YAPMIŞTI: Berlusconi, İtalya’da halka Fransızların talip oluduğu havayolu şirketleri Alitalia’yı kurtarma çağrısı yapmıştı. Berlusconi, 2004’te Fransız Havayolları ile Hollanda Kraliyet Havayolları’nın birleşmesinden doğan Air France-KLM’in, yüzde 49 hissesi devlete ait Alitalia’yı ’aşağılayıcı bir anlaşma’ ile satın almasını önleyeceğini savunmuştu. Berlusconi, "Yunanistan ve Portekiz’in bile ulusal havayolu şirketi var. Kimse Alitalia’dan vazgeçemez" demişti.

Alitalia için UMUT IŞIĞI GÖRÜNDÜ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000