03 Ocak 2011, Pazartesi 08:23:41

AEROFLOT KESENİN AĞZINI AÇTI

Moskova’da havaalanlarında yaşanan kaosta seferleri en fazla iptal olan şirketlerden Rus Aeroflot, mağdur olan yolcularına tazminat için kesenin ağzını açmaya mecbur kaldı.
Şirketten yapılan açıklamada, aralık ayının son günlerinde meydana gelen aksaklıklar sonucu zor durumda kalan yolculara toplam 20 milyon dolar tazminat ödeneceği duyuruldu.

Moskova’daki havaalanlarında elektrik kesintisi sonucu yaşanan aksaklıklarda 26-28 Aralık tarihleri arasında Aeroflot şirketinin 150’yi aşkın uçuşu iptal olmuş ve binlerce yolcu mağdur durumda kalmıştı. 25-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Aeroflot uçuşlarının yalnızca 227 tanesi rötarsız yapılabildi. Aeroflot, bu yolculara tek gidiş bileti parası kadar tazminat ödemeyi kararlaştırdı.

Moskova’daki Domodedovo havaalanında yaşanan elektrik kesintisinin iptal ettirdiği uçak sefeleri yılbaşı arifesinde Moskova havaalanlarını “kabus yerine” çevirmişti. 20 binden fazla yolcu iptallerden etkilenirken, yüzlerce yolcu havaalanı ve hava şirketlerinin yönetimlerine karşı tazminat davası açtı. Yolcular ile havaalanları yetkilileri arasında ciddi kavgalar yaşandı.

(Türkrus)
AEROFLOT KESENİN AĞZINI AÇTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000