15 Ağustos 2014, Cuma 09:21:44

AEROFLOT HER UÇUŞUNDA İZİN ALACAK

Ukrayna Devlet Havacılık Hizmetleri, Rusya'nın Aeroflot ve Transaero havayolu şirketlerine kısıtlama getirerek transit uçuşlarını kaldırdı.

Ukrayna Devlet Havacılık Hizmetleri (Gosaviaslujba), Rusya’nın Aeroflot ve Transaero havayolu şirketlerine kısıtlama getirerek transit uçuşlarını kaldırdı.

Dün Ukrayna Parlamentosu, Rusya’ya karşı 20’den fazla yaptırım uygulayacak ya da uygulamasına izin verecek yasayı kabul etti. Rusya’ya karşı yaptırımlar Ukrayna Cumhurbaşkanı kararıyla uygulanacak.

Yasanın parlamentodan geçmesinin ardından Gosaviaslujba, Rusya’nın Aeroflot ve Transaero havayolu şirketlerine kısıtlama getirdiğini duyurdu. Kısıtlamaya göre adı geçen iki havayolu şirketi daha önce Ukrayna’dan Bulgaristan, İsrail, Türkiye, Mısır ve Yunanistan’a transit uçuş gerçekleştiremeyecek. Ayrıca, Aeroflot ve Transaero’nun Ukrayna hava sahasını kullanabilmesi için her sefer için Gosaviaslujba’dan izin alması gerekeceği belirtildi. Yasak, dün akşam yerel saat ile 20.00’dan itibaren geçerli olduğu açıklandı.

Öte yandan Aeroflot ve Stransaero, Malezya uçağının düşmesinin ardından Ukrayna hava sahasını üzerinden yapılan tüm uçuşlarını iptal edeceklerinin duyurmuştu.

AEROFLOT HER UÇUŞUNDA İZİN ALACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000