26 Aralık 2008, Cuma 08:22:48

Aeroflot değer kaybetti, hesaplar karıştı!

Öger Tur'un yüzde 76'sını alması gündeme gelen Rus işadamı Alexander Lebedev'in Alman bankalarıyla yaşadığı sıkıntılar bitmiyor.

Rus ulusal havayolu şirketi Aeroflot'un yüzde 25 hissesini Alman bankalarına teminat olarak göstererek kredi çeken Lebedev, Aeroflot'ta yaşanan yüzde 80'lik değer kaybı sonrası sıkıntıya girdi.

Alman basınında yer alan habere göre, hisselerinin büyük kısmı devlet kontrolünde olan Aeroflot'u teminat göstererek kredi çeken Lebedev, küresel mali kriz nedeniyle büyük değer kaybeden havayolu şirketinin teminatı karşılamaması nedeniyle Alman bankaları tarafından sıkıştırılmaya başlandı. Deutsche Bank, Aeroflot'un değer kaybı sonrası teminatla kredi arasında oluşan farkın karşılanmasını istedi.

Yeni kredi almak için gerekli girişimleri yaptıklarını söyleyen Alexander Lebedev, "Gerekli gayreti gösterdik ancak prosedürün açık olmaması nedeniyle başarılı olup olmadığımızı bilmiyorum. En azından hayır cevabı almadık." şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi daha önce Öger'in yüzde 76 hissesi için 125 milyon Euro vermesi gündeme gelen Lebedev'in girişimi Almanya'daki finans kuruluşlarından kredi alamaması nedeniyle askıda kalmıştı. İki şirket arasında "dondurulan" ortaklık görüşmelerinin yüzde 51'lik hisse için yeniden başladığı yönündeki haberler ise daha sonra Alman basınında yer bulmuştu.

Aeroflot değer kaybetti, hesaplar karıştı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000