29 Temmuz 2013, Pazartesi 08:40:40

YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarının kentin dışarıya açılan kapısı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, “Yapılan ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır” dedi.
  • İzmirli bir genç olarak bende izmirden kaçtım sırf geri kafalı memur zihniyetliler yüzünden, izmir modern diyolar ama ortaçağ klasik müzik dinlemekle olmuyo, izmire hiçbişey yapmıycan o zaman sana oy verirler, adam havalimanını genişletiyo izbanı 1 yılda yapıyo ama hala odun gelmiş odun giden zihniyet buna da karşı çıkıyo, izmir herşeyi hakediyor :)
  • Yeni bina güzel bir gelişme. Ama pist ve taxi yolu da lazım (eğer 30 yıllık planlamadan bahsediliyorsa). Mevcut pistte kullanım problemlerine sebep olan ILS etkilenmesine de bir çözüm bulunmalı.
  • Çok güzel, çok büyük bir havaalanı olacak ama oraya terminali yapınca oluyor mu herşey, pist yeterlimi? tabiki hayır. hava trafik terminal sahası gelecek trafikler icin yeterlimi? Tabiki hayir heryer askeri saha şuan bile yetmiyor. Havaalanına gelen yoolar yeterlimi? Tabiki hayır. İzmirli gaziemir trafigine girince 30 dk da cikamiyor... Sonuç: orada bir havaalanı var uzakta inemesekte gidemesekte o çok güzel ve büyük havaalanı bizim havaalanimizdir.
  • Boşu boşuna pist isteme DHMİ Ankara da paralel pist yapıcam diye kamulaştırma yapmaya kalktı işi eline yüzüne bulaştırdı vatandaşı mağdur etti bir de İzmir li mülk sahiplerini rezil etmesin. İnan DHMİ nin yapacağı pist den ise yapmayacağı pist daha hayırlıdır.
  • Verginin çoğunu bizim gibiler veriyor, sanki yapan babasının parasıyla mı yapıyor. Kullanırken de vergisini ödüyoruz. Bizim gibilerden vergi almayın o zaman biz de kullanmayalım.
  • pist yokmu? 30 yıl daha İzmir tek pistli bir meydan olarak mı hizmet verecek?
  • Havalimani yapimi icin gerekli kosullari ve havalimani yapilirken kac yil boyunca kullanilabilecegine dair dersler aldim universitede. Bi havalimani omru 50 yil olmalidir ona gore calismalar yapalir. 30 yil kullanilacak bi havaliman yapimi bu devlet icin bosa harcanmis para olur.
  • ADB;Bırakınız iç hatları,iç-dış hatlarda 25 milyonu bulabilirmi.Ne zaman?
  • e tabi seçim yaklaşıyor hiç dilde bile olmayan izmir artık bol bol gündeme gelir daha neler neler yapacaksınız izmir e anlatın da külahım dinlesin eğlenceli oluyor ..
  • İzmire ilk 2004te gitmiştim o eski köhne terminali gördüğümde inanamamıştım. İzmir gibi bir şehre yakışmıyordu. Şimdi ise mevcut bina ve yeni yapılan bina güzel ve modern izmiri yansıtıyor. Tabi TAVın emeğini başarısınıda gözardı etmeyelim.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali inşaatında inceleme yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarının kentin dışarıya açılan kapısı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, “Bu yapılan ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır” dedi.

Bakan Binali Yıldırım, İzmir programının ikinci gününde Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali inşaatında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan ve 200 bin metrekare kapalı alanda çalışmaları devam eden iç hatlar terminalinin inşaatının yüzde 60’nın tamamlandığını söyleyen Bakan Yıldırım, “İnşaat süratle devam ediyor. Bu yıl sonuda, bir aksilik olmazsa iç hatlar terminalimizi açmış olacağız. Terminalimizi mevcut bina ve şuan yapılan binayla bir bütün olarak düşündüğümüzde, 350 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Nerdeyse Atatürk Havalimanı’nın mevcut büyüklüğü kadar bir terminal olacak" dedi. Bu ilave terminal binasının, İzmir’in EXPO adaylığı için de katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, "EXPO için ülkemize gelecek olanlar kent hakkında bu modern yapıyla fikir sahibi olacak. Havalimanları kentin dışarıya açılan kapısıdır. Bu yapılan yeni ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır. Aralık 2013’te bitiriyoruz. Bitirmek için beş ayımız var. İddialı bir tarih ama zamanında bitereceğiz” diye konuştu. Yeni binanın tamamlanmasıyla iç hatlar terminalinin yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını söyleyen Bakan Yıldırım, Ramazan ayı sonrası çalışmaların hızlanacağını, mevcut çalışan 2 bin kişinin Ramazan sonrası 2 bin 500 kişiye çıkartılacağını söyledi. Bakan Yıldırım açıklamaların ardından inşaatı devam eden terminali gezerek incelemelerde bulundu. (Akşam) 

YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Eski izmirli ~ 11 yıl önce
İzmirli bir genç olarak bende izmirden kaçtım sırf geri kafalı memur zihniyetliler yüzünden, izmir modern diyolar ama ortaçağ klasik müzik dinlemekle olmuyo, izmire hiçbişey yapmıycan o zaman sana oy verirler, adam havalimanını genişletiyo izbanı 1 yılda yapıyo ama hala odun gelmiş odun giden zihniyet buna da karşı çıkıyo, izmir herşeyi hakediyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece bina yetmez. ~ 11 yıl önce
Yeni bina güzel bir gelişme. Ama pist ve taxi yolu da lazım (eğer 30 yıllık planlamadan bahsediliyorsa). Mevcut pistte kullanım problemlerine sebep olan ILS etkilenmesine de bir çözüm bulunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Çok güzel, çok büyük bir havaalanı olacak ama oraya terminali yapınca oluyor mu herşey, pist yeterlimi? tabiki hayır. hava trafik terminal sahası gelecek trafikler icin yeterlimi? Tabiki hayir heryer askeri saha şuan bile yetmiyor. Havaalanına gelen yoolar yeterlimi? Tabiki hayır. İzmirli gaziemir trafigine girince 30 dk da cikamiyor... Sonuç: orada bir havaalanı var uzakta inemesekte gidemesekte o çok güzel ve büyük havaalanı bizim havaalanimizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİST'E CEVAP ~ 11 yıl önce
Boşu boşuna pist isteme DHMİ Ankara da paralel pist yapıcam diye kamulaştırma yapmaya kalktı işi eline yüzüne bulaştırdı vatandaşı mağdur etti bir de İzmir li mülk sahiplerini rezil etmesin. İnan DHMİ nin yapacağı pist den ise yapmayacağı pist daha hayırlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim gibiler ~ 11 yıl önce
Verginin çoğunu bizim gibiler veriyor, sanki yapan babasının parasıyla mı yapıyor. Kullanırken de vergisini ödüyoruz. Bizim gibilerden vergi almayın o zaman biz de kullanmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pist ~ 11 yıl önce
pist yokmu? 30 yıl daha İzmir tek pistli bir meydan olarak mı hizmet verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Havalimani yapimi icin gerekli kosullari ve havalimani yapilirken kac yil boyunca kullanilabilecegine dair dersler aldim universitede. Bi havalimani omru 50 yil olmalidir ona gore calismalar yapalir. 30 yil kullanilacak bi havaliman yapimi bu devlet icin bosa harcanmis para olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
ADB;Bırakınız iç hatları,iç-dış hatlarda 25 milyonu bulabilirmi.Ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir ~ 11 yıl önce
e tabi seçim yaklaşıyor hiç dilde bile olmayan izmir artık bol bol gündeme gelir daha neler neler yapacaksınız izmir e anlatın da külahım dinlesin eğlenceli oluyor ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Yapılanları ve yapılacakları sizin gibiler böyle tiye alır, sonra da ilk sizin gibiler kullanır...
...'ya ~ 11 yıl önce
belkide izmir rumuzlu arkadaş bu çalışmaların sadece seçim öncesi yapıldığından yakınıyor olabilir mi ? bu at gözlüğün oldugu sürece dar düşünürsün geniş düşünemezsin zaten, anlıyorum.
izmire yakışır ~ 11 yıl önce
İzmire ilk 2004te gitmiştim o eski köhne terminali gördüğümde inanamamıştım. İzmir gibi bir şehre yakışmıyordu. Şimdi ise mevcut bina ve yeni yapılan bina güzel ve modern izmiri yansıtıyor. Tabi TAVın emeğini başarısınıda gözardı etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000