16 Mart 2014, Pazar 09:37:19

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İÇ HATLAR TERMİNALİNİ TANITTI

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin hizmete girmesiyle İzmir'in havacılığın merkezi haline geleceğini; kültür, sanat ve turizm şehri olacağını söyledi.
  • Yalakalar ayy bu yalakalar tek kelime yine migdemi bulandirdiniz!!
  • İzmir ve tüm Türkiye için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu güzel yatırım harcanan emeklerin karşılığı en hızlı şekilde alır. İnşaata emeği geçen herkeslere teşekkürler.
  • ne güzel bir hizmet izmire turizm açısından ülkemiz açısından kendimiz açısından refah seviyesi medeniyet demektir, yeni iç hatlar terminali.. herkesin bundan memnun olması lazım. encak bazı vatan hainleri eminim buna da karşı çıkarlar ne luzum vardı diye konuşurlar, börtü böcek öldü, derler..
  • Herşey güzel hosda.ya diş hatlar binasindaki şut alti TGS ofisinin oradaki tuvaletler haftada 2 kez tastiginda kokudan şut altına girilemedigini biliyormusunuz?yeşil havalimani uğruna elektrikli traktörler sut altında kullanilirken *** kokusuna maruz kalan personele ne diyeceksiniz??? Yolcularin bavullarina sinen kotu kokudan kaç tane yolcunun şikayetçi olduğunu biliyormusunuz???ofis katindan zemine şelale gibi akan kanalizasyon suyunu gordugunuzde gozlerinize inanamiyacaksiniz.
  • Izmiri hub yapin istanbul icin yeter artik
  • Daha nasıl hizmet yapılsın yazık bunları inkar edenlere. İnşallah İzmir aklanacak
  • Binali Yildirim İzmiri alirsa İzmirde emlak fiyatlari tavan yapar. Yatirimcilarin dikkatine
  • Hala 37 pisti için çözüm bulamadınız. iniş süresinin artmasına sebep oluyor. TAV ı yine de tebrik etmek isterim son halini görmek nasip olur umarım hepimize
  • sümeyyenin trolleri burayı da keşfetmişler
  • İzmir'e bu kadar büyük ve modern bir havaalanı yapılıyor ama THY tarafından İzmir halen bir HUB değil.THY İzmir'i adeta bir kasaba olarak görüyor ve ona uygun bir politika izliyor.İzmir'de bir THY uçağını görmek neredeyse mümkün değil.Bir kaç ay önce THY Genel Müdürü Sn. Kotil İzmir'de katıldığı bir toplantıda bu konudaki yakınmalara hak verdiğini,çok kısa zamanda bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi,inşaallah bir şeyler yapılır.Yoksa,boşuboşuna böyle büyük ve modern bir havalimanı yapılmış,kaynaklar israf edilmiş olur..

Yıldırım, “Havalimanı toplam 30 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verecek, modern, Türkiye'nin en güzel terminallerinden birisi. Güzel İzmir'e en fazla yakışacak eserlerden bir tanesini daha bitirdik” diye konuştu.

Yıldırım, pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açması beklenen Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar terminalini basına tanıttı. Yeni iç hatlar terminalinin 210 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şu an Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olduğunu belirtti. Yıldırım, terminalin mimarının Türk olduğunu ve projenin çevre dostu olarak hazırlandığını aktararak, “Bu projenin tamamlanmasıyla Adnan Menderes Havalimanı'nın gelecek 30 yıllık ihtiyacı karşılanacaktır. Bu terminalin tek başına kapasitesi 20 milyon yolcu. Dış hatlar terminali de 110 bin metrekare, 10 milyon yolcu da o var. Toplam 30 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verecek, modern, Türkiye'nin en güzel terminallerinden birisi. Güzel İzmir'e en fazla yakışacak eserlerden bir tanesi” diye konuştu.

“İZMİR’DEKİ KAPALI OTOPARK KAPASİTESİNDEN FAZLA OTOPARK”
Terminalin 20 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İki terminalin toplam maliyeti 385 milyon avro. Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin yaptıkları da var, onları da dahil ettiğinizde 1.3 milyar liralık bir yatırım Adnan Menderes Havalimanına yapılmış oldu. İZBAN'a ve karayollarına bağlantı var. Alt-üst yollar var, yolcu gidiş, yolcu geliş. VIP, CIP, iç-dış hatlarda toplam 17 köprü var. Adnan Menderes'in 2003 yılındaki yolcu sayısı yaklaşık 2 milyon 300 bindi. Şu anda 10 milyonu aşmış durumda. Uçak trafiği 25 bin civarındaydı, 78-79 bine çıktı. Terminalin hizmete girmesiyle artık İzmir havacılığın merkezi haline gelecek; kültür, sanat, turizm şehri olacak.”

“AVRUPA KENTLERİNDE BÖYLE TERMİNAL YOK”
İzmir’in böyle bir esere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Bunu da '35 İzmir 35 Proje' kapsamında gerçekleştirmiş olduk. Sadece otopark kapasitesi 5 bin 500. Bugüne kadar İzmir'de şehir içinde, ilçelerde yapılan kapalı otoparkların kapasitesinden fazla. İzmir ve ilçelerinde otopark sayısı 5 bin 300. Birçok Avrupa şehrinde buna benzer bir terminal henüz yok” dedi.

Terminalin açılışının pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını aktaran Yıldırım, vatandaşların da önümüzdeki cumartesi gününden itibaren havalimanını kullanabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İÇ HATLAR TERMİNALİNİ TANITTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yalakalar ayy bu yalakalar tek kelime yine migdemi bulandirdiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
İzmir ve tüm Türkiye için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu güzel yatırım harcanan emeklerin karşılığı en hızlı şekilde alır. İnşaata emeği geçen herkeslere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
ne güzel bir hizmet izmire turizm açısından ülkemiz açısından kendimiz açısından refah seviyesi medeniyet demektir, yeni iç hatlar terminali.. herkesin bundan memnun olması lazım. encak bazı vatan hainleri eminim buna da karşı çıkarlar ne luzum vardı diye konuşurlar, börtü böcek öldü, derler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biliyormusnuz ? ~ 10 yıl önce
Herşey güzel hosda.ya diş hatlar binasindaki şut alti TGS ofisinin oradaki tuvaletler haftada 2 kez tastiginda kokudan şut altına girilemedigini biliyormusunuz?yeşil havalimani uğruna elektrikli traktörler sut altında kullanilirken *** kokusuna maruz kalan personele ne diyeceksiniz??? Yolcularin bavullarina sinen kotu kokudan kaç tane yolcunun şikayetçi olduğunu biliyormusunuz???ofis katindan zemine şelale gibi akan kanalizasyon suyunu gordugunuzde gozlerinize inanamiyacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Izmiri hub yapin istanbul icin yeter artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha nasıl hizmet yapılsın yazık bunları inkar edenlere. İnşallah İzmir aklanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Binali Yildirim İzmiri alirsa İzmirde emlak fiyatlari tavan yapar. Yatirimcilarin dikkatine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Hala 37 pisti için çözüm bulamadınız. iniş süresinin artmasına sebep oluyor. TAV ı yine de tebrik etmek isterim son halini görmek nasip olur umarım hepimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 pisti ~ 10 yıl önce
dostum 37 pisti sorununun çözülmesi ne yazık ki fiziksel olarak mümkün değil :)
Kule ~ 10 yıl önce
37 pisti sorunu çözülemez çünkü öyle bir pist yok İzmirde 34 olmasın sakın o :)
troller ~ 10 yıl önce
sümeyyenin trolleri burayı da keşfetmişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ÖZDEMİR ~ 10 yıl önce
İzmir'e bu kadar büyük ve modern bir havaalanı yapılıyor ama THY tarafından İzmir halen bir HUB değil.THY İzmir'i adeta bir kasaba olarak görüyor ve ona uygun bir politika izliyor.İzmir'de bir THY uçağını görmek neredeyse mümkün değil.Bir kaç ay önce THY Genel Müdürü Sn. Kotil İzmir'de katıldığı bir toplantıda bu konudaki yakınmalara hak verdiğini,çok kısa zamanda bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi,inşaallah bir şeyler yapılır.Yoksa,boşuboşuna böyle büyük ve modern bir havalimanı yapılmış,kaynaklar israf edilmiş olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sandıkla iste ~ 10 yıl önce
oy verirsen herşey olur abisi
GÖZTEPELİ ~ 10 yıl önce
Mevcut belediye başkanı bile kasaba olarak görüyor yönet(emediği)tiği şehri çok görmeyin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000