23 Kasım 2008, Pazar 08:50:46

Sun Express uçağı pistten çıktı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapan Sun Express'e ait Stutgart- İzmir uçağının ön tekerinin pistten çıkarak çamura saplanması nedeniyle havalimanı yaklaşık 2 saat iniş ve kalkışlara kapatıldı. İzmir'e iniş yapacak uçaklar Bodrum Havaalanı'na yönlendirildi.
  • bilip bilmeden lütfen konuşmayalım.sunex inde dediği gibi cpt.lar jet pilotlarıymış.eksper kesildin başımıza.
  • Kabin arkadaşlarıma gecmiş olsun. Herhangi bir kimseye birşey olmadi. Cana zarar gelmedi. Cok şükür. Serhat bey: iqnuz cok düşük olmalı! SunEx Pilotlari yoğunlukla Askeri jet pilotlarıdır. Sözşerinize dikkat eddin lütfen. Bir zamanlar bu ülkenin ve tüm vatandaşların güveni icin ucan pilotlardir. Eğer sis daha iyisini yapabiliyorsaniz buyurun... Terbizenizi toplayın! Türk halkına hakaret etmek resmi bir suctur! SunEx Ekibi tümü ile yeterince isthirat eden bir ailedir.
  • sun express benim bildigim belediye otobüslerine benziyo ya.almanyada yasayan bir türk olarak xq ucus kodu gördügüm hic bir ucusu kabul etmiyorum.normaldir pilot belki 3 gündür durmadan ucuyodur
  • ben bu duruma sadece yuh demek istiyorum.bu olay tamamen pilotaj hatadan kaynaklı olmuştur.pilot abimiz terminalden seyreden kızlara hava atmak için gaza fazla yüklenip uçağın arkasını kaydırmak niyetinde olmasaydı,bu olay yaşanmazdı.buradan bütün pilot abilerime sesleniyorum:az biraz dikkatli olun canım!!!
  • Ucak 1 Gece Kımıldamadan durdu. Bizim Anladığımız kadarıyla inişten sonra taksi yolunda gerçekleşti. tabiki sunex yetkilileri en Doğru açıklamayı yapacaktır. Ayrıca duyduğumuza görede 23.11.2008de İstanbuldan gelen uzman ekip yardımıyla çıkarıldı. Kullanılan Pist'te 3/4 Sağ Değil 3/4 SOL olarak kullanıldı !!
  • Tüm SunEx ailesine geçmiş olsun. Umarım bir daha tekrarlanmaz..
  • gecmis olsun. daha kotu bi sey olmasin.
  • Hava yağmurlu, hava fırtınalı,, rüzgar almış başını gitmiş..dünkü havayı bilmeyen yoktur herhalde..Uçak nerden çıkmış nasıl çıkmış iyi incelemek lazım..ancak görünen kaptan pisti terkederken dönüşe HIZLI girmiş..zaten FDM incelenir ve hangi hızla girdiği belli olur..şimdiden konuşmak ve yargılamak erken .geçmiş olsun
  • tüm sunexpress ailesine geçmiş olsun ... tabiki bu tür olaylar havacılık içerisinde olağan olaylar zaten olmaması gariptir yinede türkiyede en az kazalar olan şirket sunexpresstir bu yüzden tüm sunexpress ailesini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum....
  • E ee nooldu sky ı elestırenler kına calın bıyerınıze

Pistin Açılmasının Ardından Bodrum'a İnan Uçaklar İzmir'e Gelebildi. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapan Sun Express'e ait Stutgart- İzmir uçağının ön tekerinin pistten çıkarak çamura saplanması nedeniyle havalimanı yaklaşık 2 saat iniş ve kalkışlara kapatıldı. İzmir'e iniş yapacak uçaklar Bodrum Havaalanı'na yönlendirildi. Pistin açılmasının ardından Bodrum'a inan uçaklar İzmir'e gelebildi.
 
Stuttgart'tan saat 15.00'te havalanan Sun Express'e ait XQ973 sefer sayılı İzmir uçağı, 18.55'te Adnan Menderes Havalimanı'na inişe geçti. Uçağın iniş yapmasının ardından dönüş yaptığı sırada ön tekeri pistten çıkarak çamura saplandı.

Uçakta bulunan 103 yolcunun tahliye edilmesinin ardından pistten çıkan uçağın tekirinin çamurdan kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ön tekerleği pisten çıkan uçak yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Uçağın kurtarılma çalışması devam ederken İzmir Adnan Menderes Havaalanı yaklaşık 2 saat boyunca iniş ve kalkışlara kapatıldı. Uçaklar, Bodrum'a zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Kayseri'den İzmir'e gelen Mesut Özkan, saat 18.30 sıralarında İzmir'e iniş yapmaları gerektiğini ancak önce Bodrum'a indikten sonra 4 saatlik gecikmeyle gelebildiklerini söyledi. İzmir'e geldikten sonra havada 3-4 tur attıklarını kaydeden Özkan, "Bizi ne olduğunu kimse söyledi. Kendi imkanlarımızla öğrendik." dedi.

Ferzan Arıkan Şahin de, yaşananlara tepki gösterdi. Uçak korkusunun bulunmadığını ve defalarca uçağa bindiğini kaydeden Şahin, "Normal iniş yapmamız gereken saatten yaklaşık 40 dakika sonra İzmir'de hava şartlarından kaynaklanan bir sorun olduğunu ve iniş yapamayacağımızı söylediler. Bodrum'a indik, orada bir süre bekledik. Havada dolaşırken uçak inanılmaz sallandı. Yaşadığım bu olaydan sonra uçağa binerken bir kez daha düşüneceğim." diye konuştu.

Sivas vatani görevini yapan ve izin için İzmir'e ailesinin yanına gelen Çağlar Seyhan da uçaklarının pistin kapalı olması nedeniyle önce Bodrum'a indiklerini daha sonra İzmir'e gelebildiklerini belirtti.

 

Sun Express uçağı pistten çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

fenerli ~ 15 yıl önce
bilip bilmeden lütfen konuşmayalım.sunex inde dediği gibi cpt.lar jet pilotlarıymış.eksper kesildin başımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SunEx ~ 15 yıl önce
Kabin arkadaşlarıma gecmiş olsun. Herhangi bir kimseye birşey olmadi. Cana zarar gelmedi. Cok şükür. Serhat bey: iqnuz cok düşük olmalı! SunEx Pilotlari yoğunlukla Askeri jet pilotlarıdır. Sözşerinize dikkat eddin lütfen. Bir zamanlar bu ülkenin ve tüm vatandaşların güveni icin ucan pilotlardir. Eğer sis daha iyisini yapabiliyorsaniz buyurun... Terbizenizi toplayın! Türk halkına hakaret etmek resmi bir suctur! SunEx Ekibi tümü ile yeterince isthirat eden bir ailedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serhat ~ 15 yıl önce
sun express benim bildigim belediye otobüslerine benziyo ya.almanyada yasayan bir türk olarak xq ucus kodu gördügüm hic bir ucusu kabul etmiyorum.normaldir pilot belki 3 gündür durmadan ucuyodur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bob marley ~ 15 yıl önce
ben bu duruma sadece yuh demek istiyorum.bu olay tamamen pilotaj hatadan kaynaklı olmuştur.pilot abimiz terminalden seyreden kızlara hava atmak için gaza fazla yüklenip uçağın arkasını kaydırmak niyetinde olmasaydı,bu olay yaşanmazdı.buradan bütün pilot abilerime sesleniyorum:az biraz dikkatli olun canım!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Ucak 1 Gece Kımıldamadan durdu. Bizim Anladığımız kadarıyla inişten sonra taksi yolunda gerçekleşti. tabiki sunex yetkilileri en Doğru açıklamayı yapacaktır. Ayrıca duyduğumuza görede 23.11.2008de İstanbuldan gelen uzman ekip yardımıyla çıkarıldı. Kullanılan Pist'te 3/4 Sağ Değil 3/4 SOL olarak kullanıldı !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökçen ~ 15 yıl önce
Tüm SunEx ailesine geçmiş olsun. Umarım bir daha tekrarlanmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
gecmis olsun. daha kotu bi sey olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bfq ~ 15 yıl önce
Hava yağmurlu, hava fırtınalı,, rüzgar almış başını gitmiş..dünkü havayı bilmeyen yoktur herhalde..Uçak nerden çıkmış nasıl çıkmış iyi incelemek lazım..ancak görünen kaptan pisti terkederken dönüşe HIZLI girmiş..zaten FDM incelenir ve hangi hızla girdiği belli olur..şimdiden konuşmak ve yargılamak erken .geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain757 ~ 15 yıl önce
tüm sunexpress ailesine geçmiş olsun ... tabiki bu tür olaylar havacılık içerisinde olağan olaylar zaten olmaması gariptir yinede türkiyede en az kazalar olan şirket sunexpresstir bu yüzden tüm sunexpress ailesini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
E ee nooldu sky ı elestırenler kına calın bıyerınıze

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000