02 Şubat 2012, Perşembe 14:02:30

KAR VAR, EKİPMAN YOK

Bu sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı Adnan Menderes Havalimanı’nda uçuşların durmasına yol açtı. 21 yıl sonra ilk kez karlar altında kalan ADB kara hazırlıksız yakalandı.
  • Arkadaşlar başka yerlerde yani havaalanlarında ise araçlar var ama kullanacak maharetli personel yok. Bu durumda aracın şurası bozuk burası bozuk, lastigi patlak gibi gerekçelerle mazeret üretmekteler. Lütfen bu yazılanı DHMİ üsst yönetimi okuyp işletme personeli olmayan diger insanlardan gizlice bir araştırsın ; bakalım neler neler çıkacak. Frenleme degerlerini ne kadar sürede ilgili yerlere yetiştiryorlar? o degrelenddirmeyi kimler yapıyor yapamıyor?
  • Arayın o zaman hakkınızı,şikayet edin DHMİ'yi.Ne duruyorsunuz?
  • Bu muhterem arkadaşlar şöyle toplu bir dua etseler pistler açılır herşey yoluna girer..Hazırlığa ne gerek var...
  • DHMI sınıfta kalmış ancak sıkıntısını şirketler çekmiştir...
  • Bu araçları uçaklara yer hizmeti sağlayan şirketler temin eder ve kullanır,pist ve apron sahalarını temizlemek DHMİ'nin işidir.TAV terminal işletir.Kolay gelsin...
  • İzmir'e en son bu kadar yoğun kar 2004 Ocak ve 2005 Ocak aylarında yağmıştır,tabiki o zamanlar meteroloji bu kadar gelişmediği için bütün uçaklar inip-kalkmıştı!Hangi ekipmandan bahsediyorsunuz,kişilere bakın siz,bu işler ekip işidir.Hadi bakalım kolay gelsin.......
  • Hepsi Edremite geldi.
  • Bu isler yapilirken meteorolojiyle konusulur, onlar da ilerki yillar vb konularda confidence intervallari verir ona gore optimizasyon hesaplamalari, istatiksel hesaplamalar yapilir ondan sonra belli ekipmanlara yatirim yapilir. Izmer'e boyle bi sey olma olasiligi dusuk ki milyonlarca dolarlik vergi paralari bu ekipmanlara yatirilacagina terminalle ilgili baska yerlere yatirilmis. Su isleri buyutmeyin lutfen bu isin analizini bilmeden neden ekipman yok sorgulamasina girmeyin. Ya da siz secin kar aracina mi yoksa terminalin dokulen yerlerine mi yatirim yapilsin?
  • Selamlar, iunemeyen ucaklar nereye divert edildi acaba? Dalaman? Bodrum? Edremit:)? Hako
  • barkod lu slogan nasıl dı ? goz goz
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, bu sabah pistteki frenleme değerleri zayıf-zayıf-zayıf olarak ölçülünce notamlandı. İstanbul, Ankara ve Antalya’dan İzmir’e gelen uçaklar iniş yapamadı, başka havaalanlarına yönlendirildi.
 
Öğleden önce yapılması gereken İstanbul, Ankara, Erzurum, Samsun, Düsseldorf seferleri iptal oldu. Öğleden sonra 15.00’de yapılacak Londra seferi de iptal oldu.
 
İzmir Adnan Menderes Havalimanı kara hazırlıksız yakalandı. Yıllardır bu denli kar yağışı görmeyen İzmir’de, bugün etkili olan kar yağışı sonrası zaman zaman karla mücadelede güçlükler yaşandı. Kar kürüme, tuzlama, solüsyon ve uçaklara alkol püskürtecek hiçbir aracın bulunmaması operasyonün yürütülmesindeki sıkıntıyı da artırdı. İstanbul’a göre çok daha az kar yağmasına rağmen uçuşların yapılamaması tepkiyle karşılandı. 





KAR VAR, EKİPMAN YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar başka yerlerde yani havaalanlarında ise araçlar var ama kullanacak maharetli personel yok. Bu durumda aracın şurası bozuk burası bozuk, lastigi patlak gibi gerekçelerle mazeret üretmekteler. Lütfen bu yazılanı DHMİ üsst yönetimi okuyp işletme personeli olmayan diger insanlardan gizlice bir araştırsın ; bakalım neler neler çıkacak. Frenleme degerlerini ne kadar sürede ilgili yerlere yetiştiryorlar? o degrelenddirmeyi kimler yapıyor yapamıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arayın o zaman hakkınızı,şikayet edin DHMİ'yi.Ne duruyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu muhterem arkadaşlar şöyle toplu bir dua etseler pistler açılır herşey yoluna girer..Hazırlığa ne gerek var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMI sınıfta kalmış ancak sıkıntısını şirketler çekmiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu araçları uçaklara yer hizmeti sağlayan şirketler temin eder ve kullanır,pist ve apron sahalarını temizlemek DHMİ'nin işidir.TAV terminal işletir.Kolay gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İzmir'e en son bu kadar yoğun kar 2004 Ocak ve 2005 Ocak aylarında yağmıştır,tabiki o zamanlar meteroloji bu kadar gelişmediği için bütün uçaklar inip-kalkmıştı!Hangi ekipmandan bahsediyorsunuz,kişilere bakın siz,bu işler ekip işidir.Hadi bakalım kolay gelsin.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hepsi Edremite geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu isler yapilirken meteorolojiyle konusulur, onlar da ilerki yillar vb konularda confidence intervallari verir ona gore optimizasyon hesaplamalari, istatiksel hesaplamalar yapilir ondan sonra belli ekipmanlara yatirim yapilir. Izmer'e boyle bi sey olma olasiligi dusuk ki milyonlarca dolarlik vergi paralari bu ekipmanlara yatirilacagina terminalle ilgili baska yerlere yatirilmis. Su isleri buyutmeyin lutfen bu isin analizini bilmeden neden ekipman yok sorgulamasina girmeyin. Ya da siz secin kar aracina mi yoksa terminalin dokulen yerlerine mi yatirim yapilsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Selamlar, iunemeyen ucaklar nereye divert edildi acaba? Dalaman? Bodrum? Edremit:)? Hako

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
barkod lu slogan nasıl dı ? goz goz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000