22 Temmuz 2010, Perşembe 08:10:06

"KADINLAR TRAŞ OLSUN DİYE"

Vatan gazetesi yazarlarından Mutlu Tönbekici Adnan Menderes Havalimanı'nda uçağı beklerken yaşadığı bir olayı köşesine taşımış. İşte Tönbekici'nin köşe yazısı;
  • walla ben izmirde ucak beklerken saatlerce kullandım.. hatta temizlik ekibinden biri gosterdi sagolsun :)
  • Trabzon Havalimanında hepsi mevcutt...
  • Mutlu Tönbekici'ye tarif edeyim: Terminale girdiğiniz kapıya sırtınızı verip sola 90 derece dönün ve önünüze küçük bir koridor gelene kadar yürüyün. Tuvalet girişinin hemen karşısındaki büfenin yanında hem de ayakta duran insanın kolayca takıp çıkartabileceği yükseklikte bir dizi priz var ve o prizleri kullanan bir sürü de yolcu var. Nereden mi biliyorum, hergün o koridordaki ofisime giderken laptoplarını açıp çalışan, film seyreden insanları görüyorum da ondan.
  • evet cok haklı katılıyorum :) ucakta trende var priz. ucaktakıne senın laptop adaptorunun fişi uymaz ama uyanını bulursan kullanırsın. trenı kullanmadıgınız ıcınde oldugunu bılmıyorsunuz. otobuslerdede seckın fırmalarda var tabı sız onuda kullanmadıgınız ıcın bılmemenız gayet dogal. sevgıler....
  • bizim de çok ünlü firmalarımız yaptıkları lüks binalarda kombinin fişinin takılacağı prizi hemen kombinin altına yapmış.herhalde fazla basınclı suyu tahliye ederken elektriklensin yere basan olursa çarpsın öldürsün diye herhalde.1400 dairelik sitede hepsi aynıidi.mecburen elektrikçi çağırıp prizlerin yerini herkes değiştirtti.bu ne mühendislik nede mimarlık.insani bir düşünceleri yok zaten çabuk olsun bitsin paralar gelsin..
  • Dubai de priz+su sebili+çeşitli dergiler var...
  • İngiltere de prize yakın koltuk isteye biliyormuşsun. Ne büyük bir medeniyet değil mi? Oysa bizim trenlerde zaten bu priz heryerde var. Hayatında Türkiye'de trene binmemiş, kendi ülkesini acımasızca aşağılayan insanlarla biz hiç bir şekilde ilerleyemeyiz. Bu arada İngiltere'de trenlerde internet var mı? Bizimkilerde var da...
  • Yazarımız Hatice Bacı olmayı ayıp bir şey görüyor olsa ki frikik veren bir kişiyle aynı kefeye koymuş ayrıca business class a koyulmuş da fakirlere reva görülmemiş kısmını da anlayamadım business dolunca insanları nereye alacaklar tüm uçağın konfigrasyonunu değiştirecek halleri yok herhalde business e oturamayan ekonomiye oturacak priz olan yere de sadece traş makinesi takılabiliyor zaten bir fön makinesi takılamaz bu kadar sığ düşünmeyin yazar olmak bu kadar ucuz değil kendi karşılaştığı sıkıntıları yazmaktan vazgeçmeli artık yazarlar sosyal paylaşım sitelerinde yazsınlar bu insanlar sıkıntıları insanlar o gazetelere para veriyollar yazık günah
  • Sayın yazar otomobillerde de olsun diyor fakat bazı marka araçlarda fabrika çıkışlı mevcut invertör priz bulunmakta nasıl olmuşta görmemiş. Neden insanlar kendi ihtiyaçları olduğu zaman dile getirilir Başkalarının ihtiyaçlarını dile getirmezlerki..
  • İnanılacak gibi değil. Bu işin mühendisleri nerede? Hangi çağda yaşıyoruz?

Neden havaalanlarımızda yolcular için açık prizler yok?
İzmir’den İstanbul’a dönerken havaalanında vaktim vardı, bilgisayarımı açıp kullanayım dedim fakat şarjı bitmiş. Priz aradım yok. İnat ettim bütün Adnan Menderes Havaalanı’nın bekleme salonlarını dolaştım. Yolcuların kullanımına açık, makul ve mantıklı bir yerde (mesela tavana yakın olmayan) tek bir priz bulamadım.

Dönünce Atatürk Havalimanı’nın yurtiçi bekleme salonlarına baktım, yine bulamadım. Her iki havaalanında da sadece kimi kafelerde, o da bir adet olmak üzere priz vardı. Kimin işine yarayacak bilmiyorum bir de birinin tuvaletinde vardı. Biz kadın yolcular yola çıkmadan önce tıraş olalım diye herhalde. Ne kadar iyiler!

Galiba Viyana Havaalanı’nda görmüştüm. Bekleme salonlarında, her üç koltuk arasında bir priz vardı. Herkes telefonunu, fotoğraf makinesini, videosunu, bilgisayarını şarj ediyordu. Çok da mantıklı bir şekilde, oturduğun zaman omuz hizasına gelen noktalara yerleştirmişler prizleri. Yani fişi takarken yerlerde süründürmüyorlar adamı. (Bir de öyle salakça bir huy var. Kafelerde vs prizleri olabilecek en biçimsiz yerlere koyarlar. Fişi takarken ya temizlikçi Hatçe Bacı olursun yada Prenses Frikik!)

Ben daha da ileri gidiyorum: Bekleme salonlarında olması da yetmez. Uçağın, trenin, otobüsün, vapurun içinde de prizler olmalı. Her koltuğun, masanın yanına birer priz takılmalı. Teknik olarak olmayabilir demeyin uçakların bussines class bölümünde var. Fakirlere reva görmemişler sadece. Demek istediğim teknik olarak hareket eden her araca priz takmak mümkün, hakkımızı yedirmeyelim!

Ve hatta bildiğiniz otomobillere de birer priz takılmalı artık. Otomobil tasarımcılar, otomobil içinde priz yeri düşünmeli artık. Teknik olarak gayet mümkün. Sadece birinin aklına gelmemiş şimdiye kadar.

 

"KADINLAR TRAŞ OLSUN DİYE"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
walla ben izmirde ucak beklerken saatlerce kullandım.. hatta temizlik ekibinden biri gosterdi sagolsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Trabzon Havalimanında hepsi mevcutt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mutlu Tönbekici'ye tarif edeyim: Terminale girdiğiniz kapıya sırtınızı verip sola 90 derece dönün ve önünüze küçük bir koridor gelene kadar yürüyün. Tuvalet girişinin hemen karşısındaki büfenin yanında hem de ayakta duran insanın kolayca takıp çıkartabileceği yükseklikte bir dizi priz var ve o prizleri kullanan bir sürü de yolcu var. Nereden mi biliyorum, hergün o koridordaki ofisime giderken laptoplarını açıp çalışan, film seyreden insanları görüyorum da ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet cok haklı katılıyorum :) ucakta trende var priz. ucaktakıne senın laptop adaptorunun fişi uymaz ama uyanını bulursan kullanırsın. trenı kullanmadıgınız ıcınde oldugunu bılmıyorsunuz. otobuslerdede seckın fırmalarda var tabı sız onuda kullanmadıgınız ıcın bılmemenız gayet dogal. sevgıler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizim de çok ünlü firmalarımız yaptıkları lüks binalarda kombinin fişinin takılacağı prizi hemen kombinin altına yapmış.herhalde fazla basınclı suyu tahliye ederken elektriklensin yere basan olursa çarpsın öldürsün diye herhalde.1400 dairelik sitede hepsi aynıidi.mecburen elektrikçi çağırıp prizlerin yerini herkes değiştirtti.bu ne mühendislik nede mimarlık.insani bir düşünceleri yok zaten çabuk olsun bitsin paralar gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dubai de priz+su sebili+çeşitli dergiler var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İngiltere de prize yakın koltuk isteye biliyormuşsun. Ne büyük bir medeniyet değil mi? Oysa bizim trenlerde zaten bu priz heryerde var. Hayatında Türkiye'de trene binmemiş, kendi ülkesini acımasızca aşağılayan insanlarla biz hiç bir şekilde ilerleyemeyiz. Bu arada İngiltere'de trenlerde internet var mı? Bizimkilerde var da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazarımız Hatice Bacı olmayı ayıp bir şey görüyor olsa ki frikik veren bir kişiyle aynı kefeye koymuş ayrıca business class a koyulmuş da fakirlere reva görülmemiş kısmını da anlayamadım business dolunca insanları nereye alacaklar tüm uçağın konfigrasyonunu değiştirecek halleri yok herhalde business e oturamayan ekonomiye oturacak priz olan yere de sadece traş makinesi takılabiliyor zaten bir fön makinesi takılamaz bu kadar sığ düşünmeyin yazar olmak bu kadar ucuz değil kendi karşılaştığı sıkıntıları yazmaktan vazgeçmeli artık yazarlar sosyal paylaşım sitelerinde yazsınlar bu insanlar sıkıntıları insanlar o gazetelere para veriyollar yazık günah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın yazar otomobillerde de olsun diyor fakat bazı marka araçlarda fabrika çıkışlı mevcut invertör priz bulunmakta nasıl olmuşta görmemiş. Neden insanlar kendi ihtiyaçları olduğu zaman dile getirilir Başkalarının ihtiyaçlarını dile getirmezlerki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnanılacak gibi değil. Bu işin mühendisleri nerede? Hangi çağda yaşıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000