27 Temmuz 2013, Cumartesi 06:08:52

İZMİR'DEKİ YANGIN UÇUŞLARI DA ETKİLEDİ

İzmir'de Gaziemir İlçesi ile Adnan Menderes Havalimanı arasındaki ormanlarında saat 14.10 sıralarında iki ayrı noktadan yangın çıktı. Orman yangını, uçak seferlerini de etkiliyor.

Yangına çok sayıda orman yangın söndürme ekibi, bir yangın söndürme uçağı ve 4 su atan helikopter de alevlere havadan müdahale etti.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Gaziemir İlçesi Sarnıç Mahallesi ile Adnan Menderes Havalimanı arasındaki kızılçam ormanlarında saat 14.10 sıralarında iki ayrı noktadan yangın çıktı. Dumanların görülmesi üzerine, yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava ve yer söndürme ekipleri müdahale etti. Havadan bir yangın söndürme uçağı ile 4 su atan helikopter, yerden de 16 arazöz ve 4 dozer ile söndürülmeye çalışıldı.

Yangın, bölgedeki şiddetli rüzgarın da etkisi, yangının büyümesinde etkili oldu. Alevlerin iki ayrı noktadan başlaması, yangında sabotaj ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bölgede giden jandarma ekipleri, Sarnıç ve Kısıkköy yönünden giriş-çıkışları kontrol altına aldı. Jandarma yangının çıkış sebebi ile ilgili de soruşturma başlattı.

UÇAK SEFERLERİ DE ETKİLENDİ

Öte yandan, yoğun kızılçam ormanının bulunduğu bölgeden yükselen dumanlar, Adnan Menderes Havalimanı'ndan yapılan uçak seferlerini de etkiledi. Yetkililer, görüş mesafesinin duman yüzünden kapanmasıyla uçakların güçlükle iniş yaptığını, zaman zaman iniş ve kalkışların aksadığını bildirdi. 

İZMİR'DEKİ YANGIN UÇUŞLARI DA ETKİLEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000