24 Aralık 2008, Çarşamba 08:47:10

Havalimanında "pembe valiz" operasyonu

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Belçika'ya iki valizle eroin götürmek isteyen Bulgaristan uyruklu Gina Miteva ile sevgilisi gözaltına alındı.
  • TÜRK POLİSİYLE GURUR DUYUYORUZ BENCE SADECE EROIN DEGIL KAYIT DISI ULKEYE GELEN VALIZ DOLU TICARI AMACLI MUCEVHER VE DEGERLI DIGER SEYLEREDE EL KONULMALI

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin "Pembe Valiz" isimli İzmir, Mardin, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda iki valiz içerisinde zulalanmış 14 kilo 450 gram eroin ele geçirildi.

Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 14 Temmuz tarihinde 6.5 aylık hamile Bulgar kadın kuryeyi 4 kilo 100 gram eroin ile yakalamış, kadın kurye ile birlikte 1 kişi daha gözaltına alınmıştı. Eroinin yanı sıra üç tabanca ile hassas terazi ele geçirilmişti. Bu operasyonun ardından çalışmayı sürdüren polis, beş ay süren teknik izleme ve takiple iki uyuşturucu kuryesinin daha bir hafta önce yurda giriş yaptığını belirledi. Polis önceki operasyonla bağlantılı olan kuryeleri izlemeye başladı.

Bulgar Gina Miteva ile sevgilisi Mehmet A.T., Antalya'ya geldi. İkili, burada 5 yıldızlı iki ayrı otelde üçer gün tatil yaptı. Daha sonra iki sevgili önceki gün İzmir'e gitti. Polis adım adım izlediği Miteva ve Türk sevgilisinin yurt dışına eroin götüreceğini tespit etti. Polis, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan zulalı iki valizle çıkış yapmak isteyen sevgilileri uçağa binmek üzereyken yakaladı.

VALİZLERDE 14.5 KİLO EROİN

Narkotik ekipleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanında yaptığı operasyonda zulalı valizler içerisinde toplam 14 kilo 450 gram eroin buldu. Narkotik dedektifleri aynı anda Mardin ve Diyarbakır'da da eş zamanlı operasyon düzenleyerek Mehmet S.O. ve Mehmet A. adlı iki zehir satıcısını daha yakaladı. Gözaltına alınan ikisi kurye 4 zanlı, sorgulanmak üzere Antalya'ya getirildi. Zanlılar bugün sağlık kontrolünden geçirilirken yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya, düzenlediği basın toplantısında, 5 aylık takip sonucu uluslararası uyuşturucu ticareti yapan 4 kişiyi yakaladıklarını söyledi. Kocakaya, geçen temmuz ayında biri Bulgaristan uyruklu kadın iki kuryenin 4 kilogram eroinle yakalanmasının ardından ekiplerin soruşturmayı genişlettiğini belirterek şöyle konuştu: "Suç örgütü üyelerince Türkiye'den Belçika'ya eroin götürüleceği ihbarını aldık. Bizde yaklaşık beş aylık teknik ve fiziki takip sonucu Antalya, İzmir, Mardin ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon başlattık. İzmir'de Bulgaristan uyruklu biri kadın iki zanlı taşıdıkları iki valizde 14 kilo 450 gram eroinle ele geçirildi. Bulgar kuryelere uyuşturucuyu teslim eden M.S.O. ile M.A. da Mardin ve Diyarbakır'da yakalandı. Dört zanlı sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edilecek."

Uyuşturucu

Uyuşturucu

Uyuşturucu

Havalimanında "pembe valiz" operasyonu

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
TÜRK POLİSİYLE GURUR DUYUYORUZ BENCE SADECE EROIN DEGIL KAYIT DISI ULKEYE GELEN VALIZ DOLU TICARI AMACLI MUCEVHER VE DEGERLI DIGER SEYLEREDE EL KONULMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000