28 Ocak 2013, Pazartesi 08:51:22

HAVALİMANINDA KALA KALDILAR!

Umre'ye gidecek 92 kişi şirket vize yaptırmayınca havalimanında kaldı...
  • buda umre sayılır. şirket sahiplerine hayır işlemişler. şirket sahipleride allah razı olsun demiştir. sevap sevaptır.
  • Her sene aynı sıkıntı. Akıllanmadı bunlar hala.
  • Umreye gitçeklerine rumuzlu şahıs! Sen bu milletin dini değerleriyle dalga geçemezsin! Devam edersen de ben sana yapacağımı bilirim! Nokta.
  • peşinden koştukları arap kardeşleri kazık mı atmışlar??? cık cık cık.....söylesinler başbakanlarına konuşsun sultan abdul ile çözsün bu sorunu!!!!
  • batıya medeniyet almaya gitselermiş
  • problem saudi konsolosluğundadır. her yıl aynı problemi yaşatıyorlar.
  • İnsan din kardeşine kazık atarmı ? Burası Türkiye kazığın alasını atar !

İzmir'de, kutsal topraklara giderek umre yapmak isteyen ve önceden turizm şirketi ile anlaşan 92 kişi, şirket tarafından gerekli evraklar tamamlanmadığı için Adnan Menderes Havalimanı'nda kaldı. Parasını önceden ödedikleri halde umreye gidemeyen 92 vatandaş duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar polise başvurarak turizm şirketinden şikayetçi oldu.


İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semtinde bulunan bir turizm şirketi ile umreye gitmek için anlaşarak firmaya kişi başı 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında ödeme yaptıklarını ileri süren vatandaşlar, dün akşam saat 21.00 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Umreci vatandaşlardan bazıları saat 23.30'da kalkıp Suudi Arabistan'a gidecek uçak için bilet kontrol işlemlerini yaptırırken kötü bir sürprizle karşılaştı. Buna göre, bazı vatandaşların turizm şirketi tarafından yapılması gereken vize işlemlerinin yapılmadığı, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından verilen Umre Kimlik Kartları'nda da yanlışlıklar olduğu görüldü. 92 vatandaş vize işlemleri yapılmadığı için uçağa binemedi.

ŞİRKET YETKİLİLERİNE ULAŞAMADILAR

Adnan Menderes Havalimanı'nda uçağa binemeyerek mağdur olan vatandaşlardan bazıları turizm şirketi yetkililerini aradı ancak ulaşamadı. Turizm şirketi tarafından mağdur edildiklerini ileri süren vatandaşlar, havalimanındaki polis merkezine giderek turizm şirketinden şikayetçi oldu. Pasaport işlemlerinde bazı yolcuların vizelerinin turizm şirketi tarafından yapılmadığını, uçağa binmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan umre kartlarının üzerinde de aynı isimli kişiye ait iki farklı fotoğraf bulunduğunu iddia eden yolcular bunun sorumsuzluk olduğunu dile getirdi. Umre'ye gitmek için havalimanına gelen Naile Işıklı (34), "Umre'ye gitmek için geldik ancak, gördük ki bir tek kayınvalidemin umre kartı var. Bizi, umre kartımız olmadığı için uçağa almadılar. Turizm şirketi, bazılarımızın vize işlemlerini dahi yaptırmamış. Biz kendimizi bugün gideceğiz diye ayarladık ancak uçak kalktı ve biz hala havaalanındayız" dedi.

Kendisi gibi 92 kişinin mağdur edildiğini öne süren Hasan Güçlü (57) ise aylar öncesinden turizm şirketi ile anlaştıklarını belirterek, "Ancak bugün baktık ki yaka kartları eksik, vizelerimiz yapılmamış. Bir kişi gelip yetkili olduğunu söyledi ancak işin içinden çıkamayınca o da ortadan kayboldu. Bazılarımızın valizleri uçakla gitti, bazılarımız burada kaldı. Polise başvurup konu ile ilgili tutanak tutturdum. Yarın gidip şirketten de davacı olacağım. Böyle rezillik olmaz" dedi. 

HAVALİMANINDA KALA KALDILAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

mutlu ~ 11 yıl önce
buda umre sayılır. şirket sahiplerine hayır işlemişler. şirket sahipleride allah razı olsun demiştir. sevap sevaptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl ~ 11 yıl önce
Her sene aynı sıkıntı. Akıllanmadı bunlar hala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denair ~ 11 yıl önce
Umreye gitçeklerine rumuzlu şahıs! Sen bu milletin dini değerleriyle dalga geçemezsin! Devam edersen de ben sana yapacağımı bilirim! Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cık cık cık... ~ 11 yıl önce
peşinden koştukları arap kardeşleri kazık mı atmışlar??? cık cık cık.....söylesinler başbakanlarına konuşsun sultan abdul ile çözsün bu sorunu!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umreye gitçeklerine ~ 11 yıl önce
batıya medeniyet almaya gitselermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
problem ~ 11 yıl önce
problem saudi konsolosluğundadır. her yıl aynı problemi yaşatıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dİn Kardeşi ~ 11 yıl önce
İnsan din kardeşine kazık atarmı ? Burası Türkiye kazığın alasını atar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Din kardeşi(!) ~ 11 yıl önce
Zaten en büyük kazığı müslümanlığını ön plana çıkarıp,Allahı kitabı ağzından düşürmeyenlerden yemiyor muyuz??Bkz THY yönetimi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000