01 Ocak 2009, Perşembe 07:45:35

"Havaalanında çağ dışı görüntüler"

Milliyet Ege yazarlarından Selim Türsen, Adnan Menderes Havalimanı'nda yolcusunu beklerken gördüğü manzaraları köşesine taşımış...
  • önce "kınıyorum" rumuzlu arkadaşa sesleniyorum balık hafızalı arkadaşım gelenler yurt dışından geliyor bizde yok ama oralarda noel tatili var ee bir satırı okurken öncesini unutabilirsin doğal. :D ve diğer ters eleştiri yapan arkadaşlar yazar arkadaşın söylediğinden tek kelime anlamamış gibisiniz iyi okuyun dedeminde sakalı vardı ama temiz ve düzgündü öyle saldım çayıra mevlam kayıra olmazzz. sen saçını uzat özgürsün yıkama koksun keçe gibi olsun özgürsün birde bitlen o bitleride bize sat istersen bizde beleşten bitleniriz önemli değil özgürsün yaaa.. temizlik imandan gelir. sizin saçınıza sakalınıza birşey diyen yok bakımlı olduğu sürece.. bakamıyorsan bakabileceğin gibi yap kardeşim.. özgürsün diye azımaaa sı....mazsıın.
  • Ayrica guzel kardesim,ayni sekilde siyah foter,uuzun sac,kravatsiz siyah elbiseli,siyah takkeli Kabbalist Yahudilere de ayni tepkiyi koyup onlari da cagdisi olarak degerlendirip degerlendirmedigini merak ettim.Eger oyle ise bu cagici ve disi denilen kavram ehr bolgeye gore degisiyor.Hindistan'da baska,Nepal'de baska,Israel'de baska,Iran'da baska.Ne kadar sevsek de saysak da malesef bazi insanlar bidon kafali oluyor:-))
  • Belli ki bazi seyleri kasidikca,yasakladikca kizariklik artiyor.Halbuki herkes baskalarini karalayacagina kendini yargilasa hicbir sorun kalmayacak.O insanlara da sorsaniz sizi yadirgayip suclayacaklardir.Biraz saygi biraz sevgi,insani insan oldugu icin sevebilmeye calismak herseyi cozecektir.
  • ya şimdi size akıl sır erdiremiyorum noel ne oluyor allah aşkına sen onu Türk kültüründe böyle bişeye rastladınmı o kadar okul okuyup yazar olmuşsun ama bizim kültürümüzde böyle bişeyin olmadıgını bilmiyosun ve bu kelimeyi kullanıyosun kendinede yazar aydın vs. diyosun.önce kendini yargıla.kişiler ne giyip ne giymeyecegi konusunda özgürdür.siz fötr lü şapka takıyrmusunuz peki?ne kadar ulu önder ATATÜRK ' ümüzün izinden ilerliyorsunuz.bu şekilde bölücü faaliyetler size olmayan güvenimizi eksiye düşürüyor... yok yani banyoya sayac mı taktırdınızda kaç güne bir banyo ettiğini sayıyorsunuz.biraz etik yazılar yazın kimse sizi sizde kimseyi bu kadar derin yargılayamazsınız.....
  • Bakın arkadaşklar buraya kadarki yorumları okudum bazıları dogru ama bazıları cok yalnış .burda konuyu yorumlama yalnışları var.Bir insan hac dan da gelse avrupadan da gelse nerden gelirse artık önemli değil.evden bile cıksa kendisine dikkat edecek.nasıl giyinirse giyinsin ama öncelikle temizliğine dikkat edecek.toplum da kimse kimseye karışmamalı ama kendisinide toplumun dışında tutmamalı.modernlik kılıkta değil beyin de ama bu beyin kendisini cağın gereklerine ,örf ve adetlerine göre olmalı.hic birseyin aşırısına kacmamalı .ayrıca bazı dogrular var 25 yıldır bu işteyim bir bizim millette bir de araplarda gördüm temizliğe dikkat etmemeyi. o arınmış salonlara onlar dan sonra gidip bakın kim nasıl bırakmış anlayacaksınız.
  • eyyyy güzel kardesim baska isin gücün yokda adamlarin kadinlarin kiyafetine kafayi takdin.eger bugün ülke eu ya giremiyorsa senin gibi düsünenler yüzünden.onlarin geldigi ülkede insanlari kilik kiyafetleri sacina sakalina bakilmiyor o ülkeye getirisi var mi vergi ödüyormu kanunlara uyuyormu bunlar gözönüne aliniyor.sen kabugunu kirda avrupaya gel gör insanogluna nasil davraniliyor.nasrettin hocanin dedigi gibi burada kürke itibar yok.adamlar bilim teknolojide niye ilerliyorlar anla .gerci bunlari sana niye yaziyorsam ? anlar misin?
  • hayatımda gordugum en önyargılı yazılardan biri olmuş.hem ne alaka saç sakalı olmakla birkaç haftada bir banyo yapmanın...hayret ki ne hayret...
  • bende yazarimiza katiliyorum,temizligin paraya dayandigini dusunmuyorum.insanlar ucak parasi bulabiliyorlarsa kendilerine duzgun kiyafetler alabileceklerine inaniyorum
  • YANI KENDINI MEDENIYET SAHIBI ZANEDEN YAZARIN AKLINA BENDE SASIYORUM. MERHUM NASRETIN HOCANIN DEDIGI GIBI. YE KÜRKÜM YE .... KURU CAHIL OL AMA GÜZEL GIYIN, O ZAMAN MEDNIYETLI OLUYORSUN. YANI SIMDI SAKALIN INSANLARIN GIYIMI NIYE BU ADAMI RAHATSIZ EDIYOR? ADAM INANCI GEREGI SAKAL BIRAKMIS. BU YAZARIN (SÖZDE) CUMHURIYET ANLAYISI BU MU? GIYIM ÖZGÜRLÜGÜ VAR OLAN BU ÜLKEDE RAHATSIZ OLAN VARSA CEKSIN GITSIN DERIM. BU GIBI SAYGISIZ, SAHSIYETSIZ INSANLAR AYRIMCILIK YAPIYORLAR. INSAN BU KADAR KARAKTERSIZ OLUR DIYORUM. BU GIBI INSANLARDAN HERSEY BEKLENIR, UZUN LAFIN KISASI BU INSANLAR ELLERINE FIRSAT GECSE ÜLKEYI BATIRMAK ISTEYEN YAPIYA SAHIP INSANLAR. YANIII CUMHURIYET ZIRHININ ARKASINA SAKLANIP VATAN HAINLIGI YAPANLAR.
  • bakımlı, temiz ve biraz düzgün giyinmek o kadar da zor olmasa gerek. Ancak bunun için insanın önce kendisine sonra çevresine saygısı olmalı. Bu geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacaktır...

Adnan Menderes Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde bir yolcumu beklerken uzun süre Avrupa’dan gelen uçaktan inenleri ve bazı karşılayanları izledim. Noel tatilinden olsa gerek hayli yoğundu. Ama havaalanı terminali ne kadar filmlerdeki uzay istasyonları gibi muhteşem, pırıl pırıl ve etkileyici ise bazı yolcular ve yakınları da o kadar Cumhuriyet öncesinden kalma görüntüler içerisindeydi. Sırtta hırka, kafada takke, çember sakal, kadınlar ayakkabı yerine naylon terlik, bazıları ise çarşaf giymiş.

Yurt dışında yaşayan insanların nasıl olup da bulunduklar ülkeden bir şey kapamadıklarını aklım bir türlü almadı. Gençler kendilerini kurtarmaya çalışıyor ama orta yaşlılar ve yaşlılar köyden nasıl gitmişlerse öyle dönüyorlar.

Yıllardır Türkiyw’de tekstil ürünleri adeta bedava, 15 liraya takım elbise bile satılıyor. Almanya’da 10-15 euro’ya temiz, düzgün ayakkabı terlik bulmak mümkün. Ama bakıyorsunuz üstte başta yok. Bence bu iş ekonomik nedenlerden çok temizlik kültürü ve değişimi isteme işi. Eğer değişimi istemiyorsanız bedavaya bile verseler giymez, sakı sakalı kesmez, birkaç haftada bir banyo ederek ter kokularıyla dolaşmaya devam ederseniz. Ben başka açıklama getiremedim.

Selim Türsen
Milliyet

 

"Havaalanında çağ dışı görüntüler"

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

enine boyuna düşün ~ 15 yıl önce
önce "kınıyorum" rumuzlu arkadaşa sesleniyorum balık hafızalı arkadaşım gelenler yurt dışından geliyor bizde yok ama oralarda noel tatili var ee bir satırı okurken öncesini unutabilirsin doğal. :D ve diğer ters eleştiri yapan arkadaşlar yazar arkadaşın söylediğinden tek kelime anlamamış gibisiniz iyi okuyun dedeminde sakalı vardı ama temiz ve düzgündü öyle saldım çayıra mevlam kayıra olmazzz. sen saçını uzat özgürsün yıkama koksun keçe gibi olsun özgürsün birde bitlen o bitleride bize sat istersen bizde beleşten bitleniriz önemli değil özgürsün yaaa.. temizlik imandan gelir. sizin saçınıza sakalınıza birşey diyen yok bakımlı olduğu sürece.. bakamıyorsan bakabileceğin gibi yap kardeşim.. özgürsün diye azımaaa sı....mazsıın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut Kozinoglu ~ 15 yıl önce
Ayrica guzel kardesim,ayni sekilde siyah foter,uuzun sac,kravatsiz siyah elbiseli,siyah takkeli Kabbalist Yahudilere de ayni tepkiyi koyup onlari da cagdisi olarak degerlendirip degerlendirmedigini merak ettim.Eger oyle ise bu cagici ve disi denilen kavram ehr bolgeye gore degisiyor.Hindistan'da baska,Nepal'de baska,Israel'de baska,Iran'da baska.Ne kadar sevsek de saysak da malesef bazi insanlar bidon kafali oluyor:-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahmut kozinoglu ~ 15 yıl önce
Belli ki bazi seyleri kasidikca,yasakladikca kizariklik artiyor.Halbuki herkes baskalarini karalayacagina kendini yargilasa hicbir sorun kalmayacak.O insanlara da sorsaniz sizi yadirgayip suclayacaklardir.Biraz saygi biraz sevgi,insani insan oldugu icin sevebilmeye calismak herseyi cozecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kınıyorum ~ 15 yıl önce
ya şimdi size akıl sır erdiremiyorum noel ne oluyor allah aşkına sen onu Türk kültüründe böyle bişeye rastladınmı o kadar okul okuyup yazar olmuşsun ama bizim kültürümüzde böyle bişeyin olmadıgını bilmiyosun ve bu kelimeyi kullanıyosun kendinede yazar aydın vs. diyosun.önce kendini yargıla.kişiler ne giyip ne giymeyecegi konusunda özgürdür.siz fötr lü şapka takıyrmusunuz peki?ne kadar ulu önder ATATÜRK ' ümüzün izinden ilerliyorsunuz.bu şekilde bölücü faaliyetler size olmayan güvenimizi eksiye düşürüyor... yok yani banyoya sayac mı taktırdınızda kaç güne bir banyo ettiğini sayıyorsunuz.biraz etik yazılar yazın kimse sizi sizde kimseyi bu kadar derin yargılayamazsınız.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hv.ord.prof.doc.dr ~ 15 yıl önce
Bakın arkadaşklar buraya kadarki yorumları okudum bazıları dogru ama bazıları cok yalnış .burda konuyu yorumlama yalnışları var.Bir insan hac dan da gelse avrupadan da gelse nerden gelirse artık önemli değil.evden bile cıksa kendisine dikkat edecek.nasıl giyinirse giyinsin ama öncelikle temizliğine dikkat edecek.toplum da kimse kimseye karışmamalı ama kendisinide toplumun dışında tutmamalı.modernlik kılıkta değil beyin de ama bu beyin kendisini cağın gereklerine ,örf ve adetlerine göre olmalı.hic birseyin aşırısına kacmamalı .ayrıca bazı dogrular var 25 yıldır bu işteyim bir bizim millette bir de araplarda gördüm temizliğe dikkat etmemeyi. o arınmış salonlara onlar dan sonra gidip bakın kim nasıl bırakmış anlayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kültürlü adam ~ 15 yıl önce
eyyyy güzel kardesim baska isin gücün yokda adamlarin kadinlarin kiyafetine kafayi takdin.eger bugün ülke eu ya giremiyorsa senin gibi düsünenler yüzünden.onlarin geldigi ülkede insanlari kilik kiyafetleri sacina sakalina bakilmiyor o ülkeye getirisi var mi vergi ödüyormu kanunlara uyuyormu bunlar gözönüne aliniyor.sen kabugunu kirda avrupaya gel gör insanogluna nasil davraniliyor.nasrettin hocanin dedigi gibi burada kürke itibar yok.adamlar bilim teknolojide niye ilerliyorlar anla .gerci bunlari sana niye yaziyorsam ? anlar misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhalifmen ~ 15 yıl önce
hayatımda gordugum en önyargılı yazılardan biri olmuş.hem ne alaka saç sakalı olmakla birkaç haftada bir banyo yapmanın...hayret ki ne hayret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur.. ~ 15 yıl önce
bende yazarimiza katiliyorum,temizligin paraya dayandigini dusunmuyorum.insanlar ucak parasi bulabiliyorlarsa kendilerine duzgun kiyafetler alabileceklerine inaniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYRET ~ 15 yıl önce
YANI KENDINI MEDENIYET SAHIBI ZANEDEN YAZARIN AKLINA BENDE SASIYORUM. MERHUM NASRETIN HOCANIN DEDIGI GIBI. YE KÜRKÜM YE .... KURU CAHIL OL AMA GÜZEL GIYIN, O ZAMAN MEDNIYETLI OLUYORSUN. YANI SIMDI SAKALIN INSANLARIN GIYIMI NIYE BU ADAMI RAHATSIZ EDIYOR? ADAM INANCI GEREGI SAKAL BIRAKMIS. BU YAZARIN (SÖZDE) CUMHURIYET ANLAYISI BU MU? GIYIM ÖZGÜRLÜGÜ VAR OLAN BU ÜLKEDE RAHATSIZ OLAN VARSA CEKSIN GITSIN DERIM. BU GIBI SAYGISIZ, SAHSIYETSIZ INSANLAR AYRIMCILIK YAPIYORLAR. INSAN BU KADAR KARAKTERSIZ OLUR DIYORUM. BU GIBI INSANLARDAN HERSEY BEKLENIR, UZUN LAFIN KISASI BU INSANLAR ELLERINE FIRSAT GECSE ÜLKEYI BATIRMAK ISTEYEN YAPIYA SAHIP INSANLAR. YANIII CUMHURIYET ZIRHININ ARKASINA SAKLANIP VATAN HAINLIGI YAPANLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günümüz ~ 15 yıl önce
bakımlı, temiz ve biraz düzgün giyinmek o kadar da zor olmasa gerek. Ancak bunun için insanın önce kendisine sonra çevresine saygısı olmalı. Bu geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000