14 Mart 2012, Çarşamba 07:49:33

BU NASIL DOLANDIRICILIK?

Yaklaşık 6 ay izlenen şüphelilere jandarma ekiplerince Edirne, Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli'nde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 20 kişi gözaltına alındı.
Çete üyelerinin ev işyerlerinde yapılan aramalarda 4 adet Atatürk Havalimanı, 1 adet İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile 3 adet Kapıkule Sınır Kapısı polis giriş-çıkış mührü, sahte noter mührü, sahte kimlikler, sahne pasaportlar, 2 adet Bulgaristan otomobil plakası, 2 bin euro para ile zodyak bot ele geçirildi.

20 KİŞİDEN 16'SI TUTUKLANDI
Gözaltına alınan şüphelilerden, örgütün elebaşı oldukları öne sürülen Irak asıllı M.E.M. ve C.B. ile H.A., A.A., H.A., C.T., H.A., E.C., F.F., M.N.I., Y.S., N.G., I.Ü., M.K., F.K., Ç.Ç. dün çıkarıldıkları mahkemede, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, göçmen kaçakçılığı yapmak, parada sahtecilik, pasaport kanuna muhalefet, sahte kimlik kullanmak, resmi evrakta sahtecilik' suçlarından Meriç İlçesi'nde tutuklanarak Uzunköprü Kapalı Cezaevine konuldu. Diğer 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Örgütlü olarak kaçaklara kılavuzluk yapan sahte mühürlü çetenin geçtiğimiz yıl bölücü terör örgütü PKK üyesi 2 kişiyi yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçırdıkları belirlendi.

KİŞİBAŞI 6 BİN EURO KAZANÇ
Sahte mühürlü kaçak çetesinin Yunanistan'a yasa dışı yollardan kaçırmak için bir kişiden 3 bin lira 6 bin euro arası para aldıkları belirlendi. Düzenledikleri sahne pasaportlara, sahne gümrük ve havalimanı mühürleri basan çetenin, Meriç Nehri'nden karşıya geçirdikleri kaçaklara Yunan polisine yakalanmaları halinde ellerindeki sahte pasaportları ve giriş-çıkış mühürlerini göstermelerini istedikleri tespit edildi.

(Gerede Haber)
BU NASIL DOLANDIRICILIK?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000