10 Ağustos 2009, Pazartesi 08:24:12

Adnan Menderes Havalimanı'nda olay!

iZAIR'e ait İzmir’den Samsun’a gidecek uçağın arızalanıp uçuşun iptal edilmesine yolcular tepki gösterdi...
  • sayın airport haber editörleri;dün özel bir havayolu yazıp bugün izair olarak düzelttiğiniz için teşekkürler.lütfen her havayoluna eşit mesafede yaklaşalım ayrım yapılmadan....bu yaklaşım kafalarda başka şeyler düşünmemize neden olur..
  • Sayın yorumcu, TYH gibi bayraktaşıyıcı ve devlet destekli havayolu için söylediklerin geçerli olur pektabii. Ancak burada sözkonusu Pegasus/İz Air ise tekrar düşünmeye davet ederim: Yaz sezonun tam ortasındayız. Hadi deyince anında başka havayolundan o an uçak bulabileceğini mi düşünüyorsun?! Havayolu ve yolcu arasında (bilet satışında)aynı zamanda da sözleşme statüsü var ve havayolu seferi iptal edebilir
  • Sayın yorumcu, ben Pegasus'u eleştirirken arızası yüzünden eleştirmedim. Her uçak, her havayolunun uçağı arıza yapabilir. Eleştirim, Pegasus'un (eğer gerçekten yapmışsa) sorumluluktan kaçarak (başka bir uçakla yolcularını gönderebilirdi) uçuşu iptal etmesiydi. Low Cost firmalarına karşı değilim. Yayınlanmadı Neden başlıklı yorumcuç. Saygılarımla.
  • Low cost işletme şeklini eleştiren arkadaşlar sanırım içinde barındırdığı anlamı bilmemekte. Zira 'bakımsızlık' kavramını low cost ile bir kefeye koymazdı! Gün bi gün bu sektörde uçak arızaları meydana gelmektedir. Pegasus veya Iz Air söz konusu olunca galiba yarası olanlar gocunuyor ve alakasız,garip ve de boş yorumlarda bulunuyor. Yorum yaparken arızanın ne olduğunu, kaynağını bile bilmeden lütfen atıp tutmayın. Havacılıktan çok uzaksınız...
  • TCIZR Samsun yerine Bruksel'e gidecek bir uçak olsaydı da(Belçikalı yolcuları olan) uçuş teknik nedenlerden ileri bir saate ertelenseydi bu kadar terbiyesizce,gereksiz bir tepki oluşurmuydu acaba düşünmek lazım yazıklar olsun başka dicek bişi yok,insanlar güvenli uçmak yerine arızalı bir uçak ile yolculuk etmek istiyorlar herhalde aferin herkese böyle devam edin
  • İlk yorumum her nedense yayımlanmadı. Yazılan yorumlara göre iptal edilen uçuş Pegasus Havayollarının uçuşu. Ryanair gibi 'Low Cost' uçak şirketi olan pegasus sorumluluk alacağı yerde, tam tersine sorumluluğundan kaçınıp UCUZ kurtulmaya çalışmış. Pegaus gerçek yüzünü ortaya koymuş böylece.
  • arkadaş kavgacı insan her memlekette olur, bu maalesef bizim halkımızın neredeyse tamamına ait bir özellik. bunu belli bir bölge insanına maletmemek gerekir ancak karadeniz insanına "kavgacı" demeyelim de "sabırsız" diyelim istersen.
  • hiç şaşırmadım, böyle bir olayı ya samsunlu çıkarırdı ya da trabzonlu, gayet normal...
  • sonuçta havacılık hizmet sektörüdür, yolcular hiçbir şekilde bir uçuş operasyonun uzun-kısa, yorucu-normal, 3 kişi-20 kişi vs. olduğunu sorgulamazlar, bu en basit işte de geçerli, bir pastaneye gittiğinizde de müşteri olarak sipariş ettiğiniz ürünü yapan kişileri düşünmezsiniz, aşçının yaşam tarzı, bunu yaparken çok yoruldu, garson çok mesaiye kalıyor nasıl yapıyor, çünkü bedelini ödüyorsunuzdur, odaklanmanız gereken şey o anda sipariş ettiğiniz hizmeti almaktır.
  • ya ne kadar cok konusuyorsunuz anlamadım gıttıı.ızr cok arıza yapıyor,pegasus soyle boyle dıyosunuz o ucagı zamanında kaldırmak ve sorunsuz ucmak ıcın ekıpler ve kaptanlar neler yapıyo perdenın arka yuzunu goren yok ıste buda yolcu mantıgı.hıc kımse kendı haytını tehlıkeye atmak ıstemez herkesın sorumlu oldugu yerler var.bosuna konusmayın gıdın thy ıle ucun...

Tartışmanın arbedeye dönüşmesinin ardından olaylar güçlükle bastırıldı.

Alınan bilgiye göre, İzair'in saat 15.10’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkarak Samsun’a gidecek uçağının önce rötar yaptığının açıklanması, daha sonra da arızalanarak uçuşun iptal edildiğinin bildirilmesi üzerine yolcularla firma görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın arbedeye döndüğü sırada firma görevlileri ile yolculardan bazılarının yumruklaştığı görüldü. Bazı kadın yolcular, darp edildiklerini iddia ederek ağladı.

Firma görevlilerinin bilet paralarını iade edeceklerini kendilerine bildirdiğini ifade eden yolcular, bilet parasını istemediklerini, en kısa zamanda firmanın kendilerini Samsun’a götürmesini talep ettiklerini belirtti.

Milliyet

Adnan Menderes Havalimanı'nda olay!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 15 yıl önce
sayın airport haber editörleri;dün özel bir havayolu yazıp bugün izair olarak düzelttiğiniz için teşekkürler.lütfen her havayoluna eşit mesafede yaklaşalım ayrım yapılmadan....bu yaklaşım kafalarda başka şeyler düşünmemize neden olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yorumcu, TYH gibi bayraktaşıyıcı ve devlet destekli havayolu için söylediklerin geçerli olur pektabii. Ancak burada sözkonusu Pegasus/İz Air ise tekrar düşünmeye davet ederim: Yaz sezonun tam ortasındayız. Hadi deyince anında başka havayolundan o an uçak bulabileceğini mi düşünüyorsun?! Havayolu ve yolcu arasında (bilet satışında)aynı zamanda da sözleşme statüsü var ve havayolu seferi iptal edebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yorumcu, ben Pegasus'u eleştirirken arızası yüzünden eleştirmedim. Her uçak, her havayolunun uçağı arıza yapabilir. Eleştirim, Pegasus'un (eğer gerçekten yapmışsa) sorumluluktan kaçarak (başka bir uçakla yolcularını gönderebilirdi) uçuşu iptal etmesiydi. Low Cost firmalarına karşı değilim. Yayınlanmadı Neden başlıklı yorumcuç. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Low cost işletme şeklini eleştiren arkadaşlar sanırım içinde barındırdığı anlamı bilmemekte. Zira 'bakımsızlık' kavramını low cost ile bir kefeye koymazdı! Gün bi gün bu sektörde uçak arızaları meydana gelmektedir. Pegasus veya Iz Air söz konusu olunca galiba yarası olanlar gocunuyor ve alakasız,garip ve de boş yorumlarda bulunuyor. Yorum yaparken arızanın ne olduğunu, kaynağını bile bilmeden lütfen atıp tutmayın. Havacılıktan çok uzaksınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TCIZR Samsun yerine Bruksel'e gidecek bir uçak olsaydı da(Belçikalı yolcuları olan) uçuş teknik nedenlerden ileri bir saate ertelenseydi bu kadar terbiyesizce,gereksiz bir tepki oluşurmuydu acaba düşünmek lazım yazıklar olsun başka dicek bişi yok,insanlar güvenli uçmak yerine arızalı bir uçak ile yolculuk etmek istiyorlar herhalde aferin herkese böyle devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İlk yorumum her nedense yayımlanmadı. Yazılan yorumlara göre iptal edilen uçuş Pegasus Havayollarının uçuşu. Ryanair gibi 'Low Cost' uçak şirketi olan pegasus sorumluluk alacağı yerde, tam tersine sorumluluğundan kaçınıp UCUZ kurtulmaya çalışmış. Pegaus gerçek yüzünü ortaya koymuş böylece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaş kavgacı insan her memlekette olur, bu maalesef bizim halkımızın neredeyse tamamına ait bir özellik. bunu belli bir bölge insanına maletmemek gerekir ancak karadeniz insanına "kavgacı" demeyelim de "sabırsız" diyelim istersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hiç şaşırmadım, böyle bir olayı ya samsunlu çıkarırdı ya da trabzonlu, gayet normal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sonuçta havacılık hizmet sektörüdür, yolcular hiçbir şekilde bir uçuş operasyonun uzun-kısa, yorucu-normal, 3 kişi-20 kişi vs. olduğunu sorgulamazlar, bu en basit işte de geçerli, bir pastaneye gittiğinizde de müşteri olarak sipariş ettiğiniz ürünü yapan kişileri düşünmezsiniz, aşçının yaşam tarzı, bunu yaparken çok yoruldu, garson çok mesaiye kalıyor nasıl yapıyor, çünkü bedelini ödüyorsunuzdur, odaklanmanız gereken şey o anda sipariş ettiğiniz hizmeti almaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya ne kadar cok konusuyorsunuz anlamadım gıttıı.ızr cok arıza yapıyor,pegasus soyle boyle dıyosunuz o ucagı zamanında kaldırmak ve sorunsuz ucmak ıcın ekıpler ve kaptanlar neler yapıyo perdenın arka yuzunu goren yok ıste buda yolcu mantıgı.hıc kımse kendı haytını tehlıkeye atmak ıstemez herkesın sorumlu oldugu yerler var.bosuna konusmayın gıdın thy ıle ucun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000