05 Eylül 2010 - 10:18:44

Karakteri Büyüt Karakteri Küçült
2005 yılında ehliyet sınavına girmeye başlayan Cha Sa-soon, kazanamadığı sınava haftada beş gün girdi. Sınavı bir türlü geçemeyen Koreli kadın, belli bir süre sonra yorgunluktan haftada iki kez sınava girmeye başladı ama hiç bir zaman vazgeçmedi.

Sınavı 960'ncı denemede geçen Cha-Sa-soon, sürücü kursundaki hocaları tarafından da tebrik edildi. Kendisine artık sınava girmemesi yönünde telkinlerde bulunma cesaretini bile gösteremediklerini anlatan Jeonbuk Sürücü Kursu yetkilisi Park Su-yeon, çünkü Sa-soon'un azimli ve hep kararlı göründüğünü söyledi.

Yüzlerce kez ehliyet sınavından kalan bir kişinin ehliyet aldıktan sonra bile araba sürmesinin güvenli olmayacağını ve diğer sürücüleri tehlikeye atabileceği yönünde bazı endişelerin soru işareti oluşturduğu vurgulandı. Ancak sürücü kursu yetkilileri bu durumu çokta endişe verici olarak görmediklerini belirttiler. Söz konusu kadının bir türlü geçemediği sınavın pratik değil yazılı sınav olduğunu dile getirdiler.

HYUNDAİ ÜRETİCİSİ OTOMOBİL HEDİYE ETTİ

Yıllarca verdiği uğraş sonunda sürücü ehliyetini alan Cha Sa-soon, ülke gündemini de uzun süre meşgul etti. Koreli kadının hikayesini sıradışı bulunan Kore medyası, 'nine' lakaplı Sa-soon'u geçtiğimiz yıldan itibaren takibe aldı. 960'ıncı deneme sonucunda ehliyet sahibi olan Koreliye, otomobil üretisici Hyundai tarafından da 16 bin 800 dolarlık bir araba hediye edildi.

Kendi serüveni hakkında düşüncelerini paylaşan Cha Sa-soon, bu işin bu kadar uzun sürmesinin kendisini rahatsız etmediğini söyledi. Koreli kadın hergün girdiği yazılı sınavı ise "Benim için hergün okula gitmek gibi bir şeydi." şeklinde tarif etti.

36 yaşındaki oğlu Park Seong ise annesinin kararlılığına işaret etti: "Annem zor bir hayat yaşadı. Kapı kapı dolaşarak sebze sattı. Bu onu inatçı yapmış olabilir. Bir şeye karar verdiyse kimse onu o kararından geri çeviremez."


Bu haber toplam [ 793 ] defa okundu. Habere toplam [ 0 ] yorum yapıldı.
 
[ Yazdır ] | [ Yorum Gönder ] | [ Başa Dön ] | |

Yorumlar

Köşe Yazıları

Diğer Aktüel Haberler

  • BAŞBUĞ CEZAEVİNDEN MEYDAN OKUDU
  • AHMEDİNEJAD GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
  • BİR TARİH GÖÇTÜ...RAUF DENKTAŞ HAYATINI KAYBETTİ
  • BAŞBUĞ TUTUKLANDI
  • GÜL'E ŞİKAYET YAĞDI
  • PUTİN'E KARŞI BÜYÜK MİTİNG
  • ÖZENİRLER DİYE YASAK GELDİ
  • Deprem için verilen bağış sözleri havada kaldı
  • DAVA ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK
  • EKMEKLER YILBAŞI İTİBARİYLE DEĞİŞECEK
  • CESEDİ BAGAJDA BULUNDU
  • Genç kız evinde ölü bulundu
  • İŞTE İSTANBUL'UN DEPREM HAZIRLIĞI
  • ANNESİNİ GÖREN PKK'LI KONUŞTU
  • DEPREM BİRİKİMİ KORKUTTU
  • KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
  • YOK BÖYLE TRAFİK KAZASI
  • Cezaevinde ODTÜ'yü bitirdi
  • "Erdoğan'a biat etmemiş adamım"
  • AV TÜFEĞİ ALAMAYACAKLAR!
  • TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ SERBEST KALACAK MI?
  • TEM'DE 134 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
  • "ŞU LANET OLASI MASAYA OTUR"
  • "Kadınlar araba kullanırsa bakire kalmaz"
  • "VURULDUM ACİL YARDIM"
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL'DA BAŞLIYOR
  • TÜRKLER OSMANLI HAYALİ KURUYOR
  • PKK SİLAH BIRAKACAKMIŞ AMA...
  • İKİ GENÇ AYNI İPE KENDİNİ ASTI
  • BEDELLİ ASKERLİKTE PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ
  • IPHONE FIRTINA GİBİ, BLACKBERRY ZORDA
  • 3600 YIL HAPİS
  • SOLUK KESEN GERÇEKLER
  • "BU MU ERGENEKON ÜYELİĞİ?"
  • Mesai saatinde cep telefonu yasaklanabilir mi?
  • KCK'YA ŞOK BASKIN
  • BELÇİKA'DAN İLGİNÇ ÖNERİ
  • CEM GARİPOĞLU'NA 24 YIL HAPİS
  • "OĞLUM KENDİNİ NİYE YAKTIN?"
  • TERÖRİST İKNA ÇABASINA YANAŞMADI
  • FLAŞ! TÜRKİYE SURİYE'YE NOTA VERDİ!
  • BERLUSCONI BIRAKTI!
  • ALTYAPI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
  • ALTINDA REKOR ÜRETİM
  • Askere gidecekti, intihar etti
  • BEŞŞAR ESAD BIRAKIYOR MU?
  • "BİR DE GÜÇLÜ MÜ OLAYIM?"
  • TERÖRİSTLER FAKA BASTI
  • "KADINA ŞİDDET YASASI" SANAL ALEMDE
  • HADIMKÖY İLÇE OLUYOR...